Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

ru
ru
3 19.01.2017 10:41:26

Zmaga prinaša potovanje ... in velike sanje

Grega Wernig
Torkov spodrsljaj Slovencev se je izkazal za povsem nepomembnega. Po včerajšnji španski zmagi nad Makedonijo se glede boja za prvo mesto v skupini B ni pravzaprav nič spremenilo.

Varovancem Veselina Vujovića tudi ob zmagi nad Tunizijci nocoj ne bi zadoščal remi, prvo mesto jim prinaša le zmaga nad Španci. Slovenci imajo torej na voljo dve poti proti finalu, če smo v tej kombinatoriki smeli, celo (pre)drzni. Zakaj pa ne, za končnice na velikih tekmovanjih tako ali tako velja, da je mogoče vse in da je marsikaj odvisno od dnevne forme.

mreza sp


V primeru zmage nad Španci bodo Vid Kavtičnik in soigralci za dve tekmi odpotovali na jug, v Montpellier, kjer jih bo najprej čakala četrtouvrščena ekipa iz skupine A (poraženka današnje tekme med Rusijo in Brazilijo), v četrtfinalu pa verjetno poraženka današnje tekme Nemčija – Hrvaška. V pariškem polfinalu bi bila najverjetnejša tekmica Danska (morda celo Norveška).


V primeru remija ali poraza s Španci bodo Slovenci odpotovali v Pariz in tam ostali do konca. V osmini finala se bodo pomerili s tretjeuvrščeno ekipo iz skupine A (zmagovalko današnje tekme med Rusijo in Brazilijo), v četrtfinalu pa bržčas z boljšo iz dvoboja med zmagovalko današnje tekme Nemčija – Hrvaška. Pariški polfinale bi Sloveniji prinesel obračun z domačo Francijo (morda celo s Švedsko).

Članki iz rubrike