Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

sta
sta
4 20.01.2017 18:34:57

Kaj Vujović pripravlja Rusom? Aktiviral bo skrivno orožje!

Grega Wernig
Slovensko moško rokometno reprezentanco v soboto ob 20.45 čaka prva izločilna preizkušnja na svetovnem prvenstvu, v osmini finala ji bo nasprotni strani igrišča stala Rusija.

Slovenski rokometaši so si v Metzu še lahko privoščili kakšen spodrsljaj, od sobote naprej pa bo vsak poraz pomenil slovo od svetovnega prvenstva. V slovenskem taboru se dobro zavedajo, da so svoj kredit - po dobro opravljenem delu proti Angolcem, Islandcem in Makedoncem - porabili na zadnjih dveh obračunih proti Tunizijcem in Špancem. Po boleči španski zaušnici so se gotovo zamislili, marsikateri rokometaš v noči na petek in selitvijo v francosko prestolnico zagotovo ni zatisnil očesa, navkljub številnim dvomom v lastne sposobnosti pa še vedno verjamejo v preboj v četrtfinale.

Selektor slovenske izbrane vrste Veselin Vujović je skupaj s svojim strokovnim štabom takoj po tekmi s Španci začel nabirati koristne informacije o Rusih, ki so skupinski del v Nantesu končali za Francozi in Norvežani ter pred Brazilci, Poljaki in Japonci. Črnogorec je v reprezentanco naknadno vpoklical Jana Grebenca iz Ribnice, mesto v ekipi pa je izgubil David Miklavčič.

"V primeru njegove strelske razpoloženosti bi bil naš napad lahko nevarnejši, hkrati pa je širši rokometni javnosti povsem neznan. Morda bi lahko presenetil na tekmi z Rusijo, čeravno verjamem, da bomo v Franciji odigrali še vsaj dve tekmi," je dejal Vujović in dodal: "Zavedamo se, da je pred nami najpomembnejša tekma na letošnjem svetovnem prvenstvu. Z uvrstitvijo med osem bi dokazali, da smo resna in odgovorna reprezentanca, ki je na pravi poti. V tem primeru bi bili le korak oddaljeni ob boja za odličja. Tekma z Rusijo je najlepša priložnost za dokazovanje, na tej tekmi se bo najbolje videl pravi značaj moje ekipe."



"Od osmine finala naprej ni več lahkih tekmecev. Rusi so v primerjavi z našimi drugimi morebitnimi tekmeci počasnejši, a na tej tekmi moramo pokazati vse naše znanje in igrati brez najmanjših napak. Enostavno se bomo morali resetirati in pozabiti na našo zadnjo tekmo v Metzu. Znotraj ekipe se zavedamo pomembnosti naslednje tekme in srčno upam na zmago," je pred sobotno tekmo dejal Matevž Skok.

"Na žalost nismo osvojili prvega mesta, ki bi nam v izločilnih bojih prineslo nekoliko lažjega tekmeca, a tudi drugo mesto nam je prineslo zadovoljivo izhodišče. Pravi francoski turnir se začenja šele po skupinskem delu, od osmina finala naprej bo vsak poraz tragičen, v primeru zmage pa bi bili korak bližje večjim stvarem. Rusi so premagljivi, predvsem pa upam, da bomo prikazali veliko boljšo predstavo, takšno, kot smo že kazali na letošnjem svetovnem prvenstvu in v preteklosti. Na sobotni tekmi moramo biti boljši v vseh sektorjih naše igre, predvsem pa moramo zmanjšati naše število izgubljenih žog," je dejal Jure Dolenec.

Slovenska izbrana vrsta se je z Rusijo nazadnje na svetovnem prvenstvu pomerila pred štirimi leti v Španiji, ko jo je v četrtfinalu premagala z 28:27. V Tuniziji 2005 je izgubila s 27:31, v Franciji 2001 s 30:33, na svojem premiernem nastopu na Islandiji 1995 pa z 22:27.

Članki iz rubrike