Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

plimovanje, piran, obala, morje, poplava-2023 Svet24.si

V Sloveniji je povprečen občan zadolžen za 629 ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

ru
ru
0 21.01.2017 22:17:16

Slovenska rapsodija v drugem delu znova dvignila apetite (fotogalerija)

Grega Wernig
Končan je obračun osmine finala med Slovenijo in Rusijo. Na veselje vseh slovenskih navijačev v Franciji in v domovini pa se je v četrtfinale uvrstila slovenska reprezentanca z zares bleščečo predstavo v drugem delu tekme.

Prvi polčas se ni začel po željah slovenske reprezentance. Rusi so bili večino časa v prednosti, le nekaj minut pa je bilo zares slovenskih, a kaj ko so varovanci Veselina Vujovića vseskozi zapravljali stoodstotne priložnosti. Na odmor so odšli z dvema goloma zaostanka, zagotovo pa so jih v garderobi slišali od selektorja. 

GW1_4449
Po prvem polčasu so bili slovenski rokometaši razočarani
Grega Wernig

V drugem polčasu pa se je nato prikazala neka povsem druga, bolj aktivna reprezentanca, ki je najprej izničila prednost vedno bolj utrujenih Rusov, nato pa večala prednost iz minute v minuto. Ta je v 43. minuti po fenomenalni iznajdljivosti Blaža Janca znašala že štiri gole. Kasneje tudi šest. Vse manj je bilo idej v napadu varovancev Torgovanova, slovenski navijači v Parizu pa so lahko mirneje zadihali. Končni izid ob bleščečem drugem polčasu pa 32:26 (13:15).

GW1_0743
Grega Wernig

To je bil tisti pravi obraz slovenske reprezentance, ki smo ga videli že na tekmi proti Makedoniji ter v zadnjih minutah tekme proti Tuniziji. Čas je, da tudi celotno tekmo v četrtfinalu odigrajo tako, saj bodo nasprotniki vse težji. Slovenci namreč igrajo proti zmagovalcu dvoboja med Nemčijo in Katarjem

Najboljši strelec slovenske reprezentance je bil Darko Cingesar s šestimi zadetki, medtem ko je bil petkrat (vse iz sedemmetrovk) uspešen Gašper Marguč. Treba je omeniti še izjemni obrambni zid v drugem polčasu in precej boljšega Skoka, ki je na koncu zbral osem obramb. 

IZJAVE SLOVENSKIH ROKOMETAŠEV
Darko Cingesar, reprezentant Slovenije:"Čestitke celotni ekipi, borila se je od prve do zadnje minute. Začetek je bil nervozen. V obrambi nismo bili pravi, v drugem polčasu pa smo le prikazali pravi obraz in zasluženo dobili tekmo. V rokometu je vse mogoče, čeprav so Nemci favoriti proti Katarcem. Bil bi že čas, da premagamo enega favorita na tako velikem tekmovanju. Upam, da bomo imeli dober dan in da bomo prikazali tisto, kar nas je krasilo v tem drugem polčasu. Potem pa bomo videli, kaj bo povedal rezultat."

Vid Kavtičnik, reprezentant Slovenije:"Vedeli smo, da smo v prvem polčasu zapravili preveč priložnosti, razbranili njihovega vratarja. BIli smo mirni, ker smo vedeli, da se neam mora enkrat odpreti. To se je zgodilo v drugem polčasu, ko smo dvignili raven igre in zanesljivo zmagali. Mi nikoli nismo delali panike po tekmi s Španijo, ni bilo fajn, da smo tako izgubili. Danes smo se skoncentrirali in odigrali kot je treba v drugem polčasu. Izpolnili smo cilj, ampak gremo naprej. Ne bomo se tako zlahka predali. Najprej se je treba spočiti pred naslednjo tekmo. Nemci bi bili favoriti, če se uvrstijo tja, mi pa se jim bomo zoperstavili in naredili vse, da jih premagamo."

GW1_4459
Grega Wernig

Veselin Vujović, selektor Slovenije: "Izid prvega polčasa je posledica naše travme po tekmi s Španijo. V drugem polčasu smo povsem zagospodarili na igrišču, moji igralci so le izpolnili vse dogovore pred tekmo. Vedeli smo, da sodimo med najboljših osem reprezentanc na svetu, kar smo dokazali tudi na tem dvoboju."

Matej Gaber, reprezentant Slovenije: "Proti Rusom sem bil videti kot paglavec, a najbolj pomembno je, da smo se pobrali po hudem porazu proti Španiji. Dokazali smo, da imamo pravi značaj in da smo prava ekipa. V prvem polčasu smo igrali v krču, v drugem pa smo se v garderobi dogovorili, da se moramo boriti in maksimalno potruditi v obrambi, vse to pa se nam je obrestovalo."

Gašper Marguč, reprezentant Slovenije: "Že v prvem polčasu smo bili boljši, a enostavno nismo znali izkoristiti vseh čistih strelov. Na polčas smo navkljub zaostanku bili povsem mirni. Drugi polčas smo odigrali zbrano in odgovorno, vedeli smo, da bodo prišle naše minute in prelomili tekmo v našo korist. To se je zgodilo že v 40. minute, od tedaj naprej so Rusom povsem pošle moči in nam niso bili več konkurenčni."

GW1_0605
Grega Wernig

Blaž Janc, reprezentant Slovenije: "V prvem polčasu smo bili pod pritiskom, nismo se dobro nosili z vlogo favorita. Vesel sem, da smo v drugem polčasu prikazali našo prepoznavno igro, z dobro obrambo in lahkimi goli smo povsem zlomili Ruse. Pokazali smo pravi obraz po polomu proti Španiji."

Marko Bezjak, reprezentant Slovenije: "Že v prvem polčasu smo imeli igro, ki smo si jo želeli, bilo je le preveč zapravljenih čistih strelov. V drugem polčasu smo le dvignili ritem v naši igri in močno izboljšali obrambo. Visoka zmaga je povsem zasluženo, ob tem pa smo privarčevali še nekaj moči za četrtfinale."

francija
Grega Wernig


Slovenija - Rusija 32:26 (13:15).

Pariz: Accorhotels Arena, gledalcev 8324, sodnici: Charlotte in Julie Bonaventura (obe Francija).
Rusija: Bogdanov, Pavlenko, Kirijev, Kiselev, Šiškarev 5, Kovalev 1 (1), Škurinski, Černoivanov 1, Dereven 5, Čipurin, Kalaraš 3, Šelmenko 4, Dibirov 3, Soroka, Valiulin 1, Žitnikov 3.
Slovenija: Skok, Lesjak, Blagotinšek 1, Henigman, Marguč 5 (5), Kavtičnik 3, Janc 3, Dolenec 4 (1), Cingesar 6, Poteko, Kodrin 1, Gaber 1, Bezjak 2, Grebenc 2, Zarabec, Mačkovšek 4.
Sedemmetrovke: Rusija 1 (1), Slovenija 6 (6).
Izključitve: Rusija 14, Slovenija 4 minute.
Rdeči karton: Kalaraš (54.).

V ČETRTFINALU ŠE ŠPANIJA PO MUKAH Z BRAZILCI
Španski rokometaši so v osmini finala svetovnega prvenstva v Montpellieru po hudem boju z 28:27 (18:16) premagali Brazilijo. Na preostalih drugih treh današnjih tekmah osmine finala so se med osem najboljših reprezentanc na svetu uvrstile še reprezentance Norveške, Francije in Slovenije. 


Brazilski rokometaši so v dvoboj s favoriziranimi Španci krenili odlično, saj so vodili praktično ves prvi polčas. V 18. minuti z golom Cesarja Augusta Almeide tudi s tremi goli (11:8), na odmor pa so odšli s prednostjo dveh golov. Tudi v drugem polčasu so Brazilci, ki v napadu niso bili več tako učinkoviti, dolgo držali korak s španskimi rokometaši, ki so z golom Alexa Dušebajeva v 40. minuti izid izenačili (20:20). Osem minut pred koncem tekme so z golom Fabia Chiufa Brazilci še zadnjič na tekmi prišli do vodstva (26:25), a nato niso več zatresli španske mreže. Zato pa so bili izbranci Valera Rivera uspešni trikrat, zmago pa je potrdil Dušebajev, ki je bil ob Joanu Cannelasu s petimi goli tudi najboljši strelec španske reprezentance. V brazilski izbrani vrsti je bil s sedmimi goli najbolj učinkovit Joao Pedro Silva.

Španija bo v četrtfinalu, v torek, 24. januarja, igrala z zmagovalcem nedeljskega obračuna med Hrvaško in Egiptom.

Izidi:
Osmina finala:
Sobota, 21. januar:
Norveška - Makedonija             34:24 (12:10)
Francija - Islandija              31:25 (14:13)
Rusija - Slovenija                26:32 (15:13)
Brazilija - Španija               27:28 (18:16)

Nedelja, 22. januar:
16.00 Belorusija - Švedska
16.00 Madžarska - Danska
18.00 Nemčija - Katar
20.45 Hrvaška - Egipt

Predsedniški pokal za mesta od 17. do 20.:
Sobota, 21. januar:
Poljska - Tunizija               28:26 (15:11)

Nedelja, 22. januar:
16.00 Savdska Arabija - Argentina

Predsedniški pokal za mesta od 21. do 24.:
Sobota, 21. januar:
Japonska - Angola                37:26 (18:14)

Nedelja, 22. januar:
14.00 Čile - Bahrajn

Članki iz rubrike