sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

kidd doncic 23 pm Ekipa24.si

Hahaha!!! Po spotakljivih vzdihih Luka Dončić ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Renato šokiral z maščevanjem

samir handanovic 24 pm Ekipa24.si

Nova služba za Samirja Handanovića! Nekdanji ...

ru
ru
4 24.01.2017 23:09:04

Dolenec: Še dve zmagi nas ločita od naslova svetovnih prvakov

Grega Wernig
Slovenski rokometaši so sinoči odigrali izjemno kolektivno tekmo, vsi po vrsti zaslužijo čestitke. Navsezadnje se jih je kar 14 vpisalo med strelce.

Eden tistih, ki je še posebej blestel in si na koncu tudi zaslužil naziv igralca tekme, je bil Jure Dolenec. »Tekma je nekoliko spominjala na tisto proti Rusiji, le v manjši meri. Začeli smo dobro, organizirano v napadu in malce slabše v obrambi. Katarcem smo žal že v zaključku prvega polčasa, ko bi bila lahko tekma že odločena, pustili, da so se vrnili v igro. No, prvih 15 minut nadaljevanja je bilo odličnih, potem pa niti ne vem, kaj se je zgodilo. Je pa res, da sem se v zadnji minuti že kar pošteno tresel...,« je po tekmi razlagal Dolenec in še poudaril, da o svoji igri ne želi preveč govoriti, saj je bila to predvsem odlična ekipna predstava.

»Pred polfinalom ne bomo evforični, kot smo bili v Španiji. To bo sanjska tekma v polnem Bercyju proti domačinu svetovnega prvenstva. O takšni tekmi sanja vsak športnik. Igrati proti bržčas najboljši ekipi vseh časov, je nekaj neverjetnega. Jasno, dali bomo vse od sebe, ostalo nam je še nekaj dinamita. Zavedamo se, da nas le dve zmagi ločita od naslova svetovnih prvakov. Glede tega smo povsem na istem kot preostale tri ekipe v polfinalu,« je optimistično končal Škofjeločan. 

Kapetan Vid Kavtičnik je izpostavil, da je Slovenija odigrala res neverjetno tekmo, v kateri je prednjačila od prve do zadnje minute: »Te zadnjih šest minut ne more pokvariti vtisa. To je bila fenomenalna tekma in gremo naprej. Tudi v polfinalu bomo igrali tako, kot znamo. Nikogar se ne bojimo. Na tekmi s Francozi bo odlično vzdušje in mi upamo na pozitiven razplet.«


Miha Zarabec je priznal, da so bili fantje ob koncu sinočnje tekme že kar malo evforični: »Bili smo na pragu zgodovinskega uspeha in malo so se nam zatresle roke. No, recimo da smo tekmo naredili nekoliko bolj zanimivo. Na koncu šteje zmaga in kapa dol vsem soigralcem. Sicer je bilo čutiti nekaj pozitivnega pritiska, navsezadnje smo igrali za polfinale svetovnega prvenstva. V življenju nimaš veliko priložnosti, kot smo jo mi imeli danes. Pravijo, ali si ali pa nisi. In mi smo na srečo dokazali, da smo prava ekipa.«

Članki iz rubrike