nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

1715284723-172a1604-1715284697347 Necenzurirano

Ker SD ni plačala 400 tisoč evrov, ji rubijo ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Foto 1 Revija Stop

Maja Monrue: Še vedno verjame, da je v dvoje ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

ue
ue
4 26.01.2017 19:53:12

Da se ti naježi koža! Pismo hrvaškim rokometašem pred polfinalom

Reuters
Združenje Ženske v domovinski vojni na Hrvaškem je pred polfinalno tekmo na rokometnem SP želelo dvigniti moralo hrvaškim rokometašem.

Z zmago nad Španijo se je tudi Hrvaška uvrstila med najboljše štiri reprezentance na svetovnem prvenstvu. Tam jo v petek čaka obračun z Norveško, v državi naših južnih sosedov pa je zavladala prava evforija.


Vanjo so se vključile tudi ženske, zbrane v združenju Ženske v domovinski vojni, ki so se odločile napisati pismo podpore rokometašem. Njegova vsebina je seveda takoj pristala na spletu, objavljamo ga skoraj v celoti:

"Ponosne smo na vaš uspeh v dosedanjem delu turnirja. Vi pripadate neki drugi Hrvaški, tisti, ki spoštuje ponos in dostojanstvo dresa, ki ga nosite v srcu. Me braniteljice, mame, sestre in soproge naših braniteljev vas prosimo: fantje, igrajte tokrat za njih, naše sinove, brate in može, ki so umrli v vojni. Igrajte za njihovo slavo, igrajte za sence, ki vidijo in slišijo, igrajte s takšno strastjo in ljubeznijo do domovine, s kakršno so oni pustili svoja življenja na hrvaški zemlji! Vi niste samo naš ponos, vi ste naše upanje, kajti, roko na srce, vaše dajanje in žrtvovanje bo zmaga za njihova življenja, za njihov pogum ... Hrvaški športniki so edini, ki ponašajo slavo Hrvaške, naši upi so uprti v vas, dragi igralci, igrajte za njih, za nas, za našo ranjeno Hrvaško! Me bomo molile za vas!"

Članki iz rubrike