kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

ru
ru
0 29.01.2017 11:44:30

Francozi in Norvežani za zlato v Parizu

Reuters
Po spektakularni zmagi slovenske rokometne reprezentance nad Hrvaško na tekmi za tretje mesto bo danes padla odločitev o končnem zmagovalcu letošnjega svetovnega prvenstva v Franciji. Za zlato kolajno se bodo v pariški dvorani Bercy udarili francoski in norveški rokometaši, tekma pa se bo pričela ob 17.30.

Francoska izbrana vrsta, ki je v polfinalu premagala Slovenijo z 31:25, bo na današnji tekmi naskakovala svojo šesto zlato kolajno na svetovnih prvenstvih. Prvič je slavila na Islandiji 1995, nato v Franciji 2001 ter na Hrvaškem 2009, Švedskem 2011 in Katarju 2015.


Na nasprotni strani igrišča ji bo stala Norveška, ki se je prvič v svoji zgodovini prebila do finalne tekme. V polfinalu je po pravem trilerju po podaljških izločila Hrvaško, na letošnjem prvenstvu pa kaže sijajne zares sijajne in učinkovite predstave.

Kot zanimivost velja omeniti, da si je nastop na svetovnem prvenstvu priborila s posebnim povabilom Mednarodne rokometne zveze (IHF), v kvalifikacijah za letošnji turnir pa jo je izločila tretjeuvrščena Slovenija.

Članki iz rubrike