Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

ru
ru
0 29.01.2017 10:11:59

Hrvaški komentator: To lahko nekomu podari in pripravi samo Hrvaška (video)

Grega Wernig
Različni strokovnjaki so se že večkrat spraševali o slovenski mentaliteti, zaradi katere nemalokrat pokleknemo pred zadnjo oviro.

Sinočnji preobrat rokometašev v boju za tretje mesto, dvig iz pepela in zmaga po zaostanku z osmimi goli razlike, pa je marsikatero teorijo ovrgel. Slovenci se veselimo brona s svetovnega prvenstva, na drugi strani pa so Hrvati povsem poklapani, zdi se, kot da bi se jim podrl svet.


To se je dalo zelo dobro občutiti tudi v neposrednem prenosu na hrvaški televizijski postaji RTL. Komentator in strokovni sodelavec, nekdanji reprezentant Zlatan Saračević, sta se v zadnjih desetih minutah in neposredno po koncu srečanja za bronasto odličje spraševala, kaj se je zgodilo z njihovo izbrano vrsto.

Iskala sta razloge za neverjeten preobrat, Saračević je po zadnjem pisku sirene povedal, da so Slovenci zasluženo zmagali, saj so se borili do konca in se vrnili po praktično izgubljeni tekmi. "Konec je, vsega je konec! Slovenija je naredila senzacijo, ki jo lahko nekomu podari in pripravi samo Hrvaška," pa so bile besede zelo razočaranega komentatorja, zadnjih pet minut srečanja in iskanje razlogov za poraz po njem si lahko ogledate v priloženem posnetku.

Članki iz rubrike