900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
9 30.01.2017 19:04:21

Več tisoč navijačev pozdravilo bronaste rokometaše (fotogalerija)

alesfevzer.com
Slovenske rokometaše, ki so na svetovnem prvenstvu v Franciji po dramatični končnici tekme s Hrvaško osvojili bronasto medaljo, prvo za slovenske kolektivne športe na SP v zgodovini, je pred ljubljansko Mestno hišo glasno pozdravilo več tisoč ljubiteljev slovenskega športa. Pred tem jih je sprejel tudi državni vrh.

Na oder so najprej prišli člani strokovnega štaba, nato rokometaši, ob koncu pa selektor Veselin Vujović in njegov pomočnik Uroš Šerbec.

Predsednik Rokometne zveze (RZS) Slovenije Franjo Bobinac je dejal, da so imeli rokometaši dva milijona navijačev. "Držali ste obljubo in osvojili medaljo." Igralcem je čestital tudi predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Bogdan Gabrovec in ob tem ocenil, da se bo treba v Sloveniji še bolj briti "za boljše pogoje za razvoj športa."

"Hvala zlatim fantom, ki ste osvojili bronasto medaljo. Leta 2000 v Zagrebu smo po zmagi s Hrvaško prišli na olimpijske igre in tedaj je Uroš Šerbec stopil na sodniško mizo. Leta 2004 si je poškodoval koleno Romana Pungartnik in takrat je prišel na veliko sceno golobradi Vid Kavtičnk. Take zmage, kot tokrat, pa še nisem vedel. Sam nisem vedel, kaj početi z daljincem med prenosom ... In spet je šlo koleno, tokrat Vida Kavtičnika. Čestitke vsem, to, kar je rekel legenda svetovnega rokometa Vujo v minuti odmora, pa velja za vse, kako se boriti. Dejal je, da je v zadnjih 10 minut treba iti, kot da so zadnje na tem svetu," je bil čustven ljubljanski župan Zoran Jankovič, ki je bil leta 2004, ko so rokometaši s srebrom na domačem evropskem prvenstvu osvojili prvo medaljo, predsednik Rokometne zveze Slovenije.


"Po tekmi so rekli, ni čudno, trenira jih Črnogorec, pa igrajo le zadnjih deset minut. Čestitke fantom ob napovedi, da se iz Hrvaške drugo leto vrnemo z zlatom," pa je veliko navdušenje po svojem kratkem nagovoru požel selektor Vujović, preden se je znašel objet z reprezentanti ob petju pesmi Slovenskega naroda sin.

Pred tem sta rokometaše v vili Podrožnik sprejela predsednik vlade Miro Cerar in ministrica za izobraževanje, znanost in šport Maja Makovec Brenčič; v imenu igralcev se jima je zahvalil kapetan Vid Kavtičnik in jim podaril reprezentančna dresa, ob tem pa je dejal, da bosta lahko na prihodnjih tekmah navijala v opravi slovenske reprezentance.

Cerar je izpostavil, da so bili rokometaši izjemni ambasadorji Slovenije v Franciji, kjer so "z vztrajnostjo, požrtvovalnostjo in kolektivnim pristopom naredili izjemen uspeh ter pri tem pokazali, da lahko Slovenci, če stopimo skupaj, naredimo velike in izjeme stvari."

Ministrica Maja Makovec Brenčič pa je zatrdila, da je ves čas, tudi ko so zgubljali tekmo za tretje mesto s Hrvaško, verjela v slovenske rokometaše in možnost, da jim na koncu uspe.

Značke: slovenija, bron

Članki iz rubrike