mojca_fartek_retnje_pp_trzic_22.4.2024 (1) Svet24.si

56-letna Mojca od doma odšla peš, vrnila se ni. ...

vohunstvo Svet24.si

Aretacija trojice kitajskih vohunov v Nemčiji

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Gregor Lisec
Gregor Lisec
18 03.02.2017 08:59:15

Uroš Zorman je uspeh Slovenije spremljal s kavča: Če nisi zraven, je bolje, da si tiho

Nikola Miljković
Svetovno prvenstvo v Franciji je minilo brez dolgoletnega vodje slovenske reprezentance Uroša Zormana in nihče ni točno vedel, kako se bo pomlajena Vujovićeva četa na to odzvala. No, vsi strahovi so bili odveč, kajti Slovenci so presegli vsa pričakovanja in domov prinesli kolajno. Zormanovo veliko željo so uresničili brez njega, toda 36-letni Ljubljančan velikega slovenskega uspeha zato ni nič manj vesel. Kaj pa to pomeni za nadaljevanje njegove reprezentančne kariere? Tega pa še ne ve …

Po dolgih letih vas ni bilo na velikem tekmovanju, temveč ste si ga ogledali od doma. Kako ste doživeli slovenski bron na svetovnem prvenstvu?
To je vrhunski rezultat in lahko rečem samo vsa čast tem fantom. Kapa dol, res. Vesel in ponosen sem na njih, uspelo jim je nekaj res velikega.


Ko ste konec decembra zapuščali reprezentančni tabor, ste pričakovali, da se lahko zgodi kaj takega?
Realno mislim, da ni nihče pričakoval kolajne. Sploh glede na sestavo ekipe. Ne bom rekel, da je bila mlada, je pa bila neizkušena. Na koncu so se jim malo poklopile tudi karte in ta rezultat je tako preprosto moral priti. Ko sem odhajal iz reprezentančnega kampa, sem jim zaželel srečo in res en velik uspeh. Vesel sem, da jim je veliki met na koncu uspel.


Ste bili v času prvenstva kaj v stiku s fanti in jim morda pomagali z nasveti?
V stiku smo bili vsak dan, in sicer predvsem s selektorjem, Vidkom (Kavtičnikom), Markom (Bezjakom), (Juretom) Dolencem, (Matejem) Gabrom, Miho Zarabcem ... A to so bili običajni pogovori, nasvetov pa jim nimam kaj dajati takole od daleč. Sami so dobro vedeli, kaj jih čaka in kako se morajo odzvati. Če nisi zraven, je mogoče bolje biti tiho. Tisti, ki so tam, najbolje vedo.


Sta se s selektorjem pogovarjala tudi o tem, da bi prišli vi pomagat reprezentanci, preden je na primer Vujović poklical Grebenca?
Ne, v tistem trenutku o tem nisva govorila.

CELOTEN INTERVJU Z UROŠEM ZORMANOM SI LAHKO PREBERETE SAMO V PETKOVI TISKAI IZDAJI EKIPE SN, KI SI JO LAHKO ZAGOTOVITE TUDI NA TRAFIKA24.SI!

Značke: zorman, rokomet, slovenija

Članki iz rubrike