900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Gregor Lisec
Gregor Lisec
12 03.02.2017 21:13:39

Matevž Skok, veliki intervju v Zagrebu: Povem vam, kako je v hrvaški slačilnici! Sina pa sem poimenoval ...

Nemogoče je objektivno oceniti, kdo se je bronaste kolajne Slovenije v Parizu razveselil najbolj. Kdo je po tekmi s Hrvaško in v dneh po njej navzven to najbolj odkrito pokazal, pa dvoma ni.

V Zagreb ste se vrnili v četrtek zvečer in opravili prvi trening po svetovnem prvenstvu. Kako so vas sprejeli vaši hrvaški kolegi, ki ste jim nekaj dni prej izmaknili kolajno?
S soigralci, ki so igrali v Franciji, smo se dobili že takoj po tekmi in se malo pogovorili. V bistvu nam ta uspeh privoščijo in med nami nikakor ni zamer. Vedeli smo, da bo nekdo potegnil kratko in ostal brez kolajne. Mi bi bili zadovoljni s katerimkoli leskom medalje, Hrvaška pa bi bila čisto zares zadovoljna samo z zlatom. Takšni so in to si zaslužijo, kajti veliko vlagajo v rokomet. Verjamem, da je tudi pritisk javnosti tam veliko večji kot pri nas. To vidim že v Zagrebu, ko novinarji na klubskih novinarskih konferencah postavljajo vprašanja o reprezentanci, ne glede na to, v katerem tekmovanju igramo.

Ste za svoj uspeh sploh dobili nagrade?
Dobili smo simbolična darila, denarnih nagrad pa ne. A mi ne zahtevamo nič. Glede na to, koliko v svoje reprezentance vlagajo druge države, pa je malo neprijetno. Mi osvojimo kolajno, neka Nemčija in Danska, ki imata na voljo res veliko denarja, pa ne. Ampak z denarjem ni mogoče kupiti vsega.

Vaših soigralcev iz Zagreba to ne zanima. Dejali so vam, da vas bo vrnitev v Zagreb drago stala, kajti dobili ste bron, potem pa še drugega sina. Koliko vas je stalo?
Za klubske soigralce bom ...

CELOTEN INTERVJU SI LAHKO PREBERETE NA TREH STRANEH SOBOTNE TISKANE IZDAJE EKIPE SN, KI SI JO LAHKO ZAGOTOVITE TUDI NA TRAFIKA24.SI.

Značke: skok, hrvaška, slovenija

Članki iz rubrike