požar avto hiša Svet24.si

V požaru v Radljah ob Dravi uničeni osebni ...

Johnny Deep Svet24.si

Johnny Depp na britanski premieri presenetil z ...

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

ruska propaganda rusija Reporter.si

Na spletnem portalu RTV Slovenija Putinovih trolov...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

kolo sreče Njena.si

Znani tekmovalec kviza pokvaril slavno Kolo sreče

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

STA
STA
0 13.03.2017 16:58:07

Bregarjeve izbranke na mini priprave v Podgorico

Slovenska ženska rokometna reprezentanca se je danes v Ljubljani zbrala prvič po evropskem prvenstvu, ki je bilo lani decembra na Švedskem. Selektor Uroš Bregar je na zbor povabil 18 igralk, med njimi je novinka le vratarka Krke Maja Vojnovič.

Po dveh treningih v Ljubljani bodo najboljše slovenske rokometašice odpotovale v Podgorico, kjer bodo z reprezentanco Črne gore skupaj trenirale, odigrale pa bodo tudi dve pripravljalni tekmi - eno odprto za javnost, drugo pa za zaprtimi vrati.

"Po žrebu kvalifikacij za letošnje svetovno prvenstvo, na katerem smo za tekmico dobili reprezentanco Hrvaške, smo začeli razmišljati o tem, s katero ekipo bi se pomerili v okviru marčevske reprezentančne akcije. Glede na to, da smo vse reprezentance z območja nekdanje Jugoslavije ohranile podoben stil rokometa, smo se odločili, da se bomo pomerili s Črno goro. V Podgorici bomo odigrali dve pripravljalni tekmi in opravili pet treningov. Pričakujem, da bodo dekleta zaigrala maksimalno pripravljeno in da bo to odlična priprava na tekmi s Hrvaško," je dejal selektor Bregar.



V juniju bo slovenska izbrana vrsta s Hrvaško odigrala dve tekmi kvalifikacij za letošnje svetovno prvenstvo, ki bo med 1. in 17. decembrom potekalo v Nemčiji. Prva tekma med reprezentancama bo na Hrvaškem (9./10./11. junij), druga v Sloveniji (13./14./15. junij).

Na pripravah v Ljubljani so vratarke Miša Marinček, Amra Pandžić (obe Krim Mercator) in Maja Vojnovič (Krka) ter igralke Neli Irman (Budučnost), Teja Ferfolja (Rotweiss Thun), Ana Gros (Metz), Nina Jeriček, Alja Koren, Polona Barič, Nina Zulič (vse Krim Mercator), Lea Krajnc (Zagnos), Barbara Lazović, Tamara Mavsar (obe Vardar Skopje), Nataša Lepoja, Valentina Panger, Janja Rebolj, Tjaša Stanko (vse Zagorje) in Maja Užmah (Celles sur Belle).

Značke: rokomet, sta

Članki iz rubrike