zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Sašo Miljuševič Njena.si

Kaj se danes dogaja s prvim zmagovalcem ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

STA
STA
0 18.05.2017 18:08:06

Dujšebajeva bo na poljski klopi zamenjal Przybecki

Trener Wisle Plocka Piotr Przybecki je novi selektor poljske moške rokometne reprezentance. Przybecki bo poljske rokometaše vodil do olimpijskih iger v Tokiu leta 2020, na klopi pa je zamenjal Talanta Dujšebajeva, ki je odstopil po porazu z Belorusijo v kvalifikacijah za nastop na EP 2018 na Hrvaškem.

Poljski rokometaši imajo po štirih odigranih krogih kvalifikacij v skupini 2 le eno točko in so na zadnjem mestu brez možnosti, da bi prihodnje leto zaigrali na Hrvaškem. Takoj po porazu z Belorusi se je Dujšebajev, sicer trener ekipe Vive Kielce , odstopil z mesta selektorja poljske izbrane vrste, danes pa je vodstvo poljske rokometne zveze 44-letni Przybecki, ki bo še naprej vodil tudi Wislo Plock.

Przybecki bo poljsko reprezentanco, za katero je igral na 131 tekmah, prvič vodil junija na pripravljalnem turnirju na Norveškem, nato pa Poljake čakata še kvalifikacijski tekmi s Srbijo in Romunijo. Po besedah vodstva poljske rokometne zveze bo njegov glavni cilj uvrstitev na olimpijske igre v Tokiu.

Značke: rokomet, sta

Članki iz rubrike