nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

nu
nu
2 02.01.2024 20:31:46

Slovenski rokometaši so začeli zadnji del priprav na EP

ALESFEVZER.COM
Slovenska moška rokometna reprezentanca je vstopila v zadnji del priprav na evropsko prvenstvo v Nemčiji. Zbrala se je v Ljubljani, prva tekma jo na EP čaka čez devet dni v Berlinu.

Slovenski rokometaši so dan po božiču začeli sklepne priprave za 14. nastop med evropsko elito. Prvi del so zaključili v petek, ko so na pripravljalni tekmi v Slovenj Gradcu s 34:33 ugnali Avstrijo.

Na obračunu s severnimi sosedi selektor Uroš Zorman ni mogel računati na Domna Makuca, Blaža Janca in Stefana Žabiča, ki so poškodovani. Manjkali so tudi Blaž Blagotinšek, Aleks Vlah in vratar Klemen Ferlin, a so se danes v prestolnici pridružili ekipi in opravili prvi trening.

"Na tekmi proti Avstriji smo videli, katere kombinacije v igri nam odgovarjajo in katere ne. V obrambi nam je manjkala agresivnost. V zadnji del priprav vstopamo z vsemi razpoložljivimi igralci, kar nam bo omogočilo normalno treniranje obrambe in napada. Časa ne bo veliko, pred nami so trije treningi v dvorani, ki bodo zato daljši in nekoliko bolj naporni," je za RZS dejal Zorman. Ta si v novem letu želi predvsem zdravja celotne reprezentance.



Po krajšem novoletnem premoru se je ta devet dni pred uvodno tekmo na EP zbrala v Ljubljani, kjer bo opravila večino zadnjih treningov pred odhodom v Nemčijo. Izjema bo konec tedna, ko bodo Slovenci gostovali v Poreču. V petek jih v hrvaški Istri čaka pripravljalna tekma s Črno goro, dan kasneje še s Hrvaško. Obe se bosta začeli ob 17. uri.

"Proti Avstriji zagotovo nismo odigrali najboljše tekme. Na obeh straneh igrišča imamo še kar nekaj rezerv. Agresivnost v obrambi v Slovenj Gradcu ni bila na zadostni ravni, tudi v napadu nismo bili povsem usklajeni. Do turnirja v Poreču imamo nekaj dni, da se čim bolje pripravimo in izboljšamo igro," je dodal Rok Ovniček.

V Nemčijo bo slovenska zasedba odpotovala čez teden dni. Po uvodni tekmi proti Ferskim otokom sledita še tekmi s Poljsko in Norveško. V drugi del tekmovanja, ki bo prinesel selitev v Hamburg, bosta napredovali dve reprezentanci.

Članki iz rubrike