nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

STA
STA
0 13.01.2024 22:53:56

Potrjeno! Pet reprezentanc že v drugem delu rokometnega EP, med njimi tudi Slovenija

Pet rokometnih reprezentanc si je po dveh krogih skupinskega dela že izborilo nastop v drugem delu moškega evropskega prvenstva v Nemčiji, med njimi tudi Slovenija. Drugi današnji dvoboj skupine D med Norveško in Ferskimi otoki se je končal z neodločenim izidom 26:26.

V drugi del so se poleg Slovenije, ki je s štirimi točkami na vrhu razpredelnice, uvrstili tudi Švedska, Nizozemska, Danska in Portugalska, prav vse izbrane vrste pa bodo tudi tekmice Slovenije v drugem delu zaključnega turnirja med 17. in 23. januarjem v Hamburgu.

Slovenija je na današnjem prvem dvoboju v nemški prestolnici povsem zasenčila Poljsko in zmagala z 32:25, v "severnjaškem" obračunu pa sta se Norveška in Ferski otoki razšla z nedoločenim izidom. Tekma je bila zelo izenačena, v sami končnici pa je sprva kazalo na zmago Norvežanov, ki so povedli s 26:23. A novinci na velikih mednarodnih tekmovanjih iz Ferskih otokov niso izobesili bele zastave, v izdihljajih tekme je izenačujoči gol po zadeti sedemmetrovki prispeval Elias a Skipagutu.

Pri Norvežanih sta bila najbolj učinkovita Alexandre Blonz z osmimi in Goran Johannessen s šestimi goli, pri Fercih pa sta a Skipagutu in Teis Rasmussen dosegla po pet zadetkov.



Zadnji tekmi skupine D bosta v ponedeljek, para sta Poljska - Ferski otoki (18.00) in Slovenija - Norveška (20.30).

Na preostalih današnjih tekmah ni bilo presenečenj. Obe tekmi skupine E v Mannheimu sta bili podobni igri "mačke z mišjo", najprej je Nizozemska zanesljivo opravila z BiH (36:20), nato pa Švedska z Gruzijo (42:26).

V Münchnu, ki gosti skupino F, je Portugalska na prvem dvoboju ugnala Češko s 30:27. Najbolj učinkovit je bil Martim Costa z 11 goli, medtem ko je Danska na drugi tekme brez težav premagala Grčijo s 40:28. Michael Damgaard je za Dance dosegel 11 zadetkov.

Značke: rokomet, ep

Članki iz rubrike