pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

sta
sta
0 27.01.2024 17:34:25

Slovenski rokometaši dobili tekmeca v boju za SP, na žreb se je odzval selektor Uroš Zorman.

Profimedia
Ples kroglic v Kölnu.

Slovenska moška rokometna reprezentanca se bo v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo, ki bo prihodnje leto na Hrvaškem, Danskem in Norveškem, pomerila proti Švici, je ob robu dogajanja na EP določil žreb v Kölnu. Slovence prvi dvoboj proti Švicarjem predvidoma čaka 8. ali 9. maja v domači dvorani, povratni obračun pa tri dni kasneje v Švici.

"Žreb nam ni bil povsem naklonjen, ni pa bil niti najtežji. V dvoboju s Švico smo nedvomno favoriti, kaj drugega kot uvrstitev na svetovno prvenstvo ne pride v poštev. Naša reprezentanca napreduje, raste in počasi moramo biti tudi mi samozavestni," je dejal selektor Slovenije Uroš Zorman.

Preostali pari so Španija - Srbija, Ferski otoki - Severna Makedonija, Portugalska - Bosna in Hercegovina, Grčija - Nizozemska, Romunija - Češka in Gruzija - Avstrija.

Štirje pari bodo znani po marčevskih tekmah kvalifikacij druge faze. Na SP bo potoval zmagovalec tekme Finska - Litva proti Madžarski, zmagovalec dvoboja Italija - Belgija proti Črni gori, Islandija proti zmagovalcu para Estonija - Ukrajina ter Poljska proti boljšemu iz dvoboja med Slovaško in Izraelom.

Slovenci so si mesto v bobnu s preostalimi favoriziranimi ekipami zagotovili po treh zmagah v prvem delu EP, ki so ga nato s petimi zmagami ter tremi porazi končali na šestem mestu.

Švicarji so izpadli po prvem delu, v skupini A pa so izgubili proti Nemčiji (14:27), Severni Makedoniji (27:29) ter remizirali proti Franciji (26:26). Zasedli so 21. mesto med 24 udeleženkami. Zadnjo medsebojno tekmo sta Slovenija in Švica odigrali pred štirimi leti na EP. Slovenski rokometaši so tedaj v prvem delu tekmovanja slavili z 29:25.

Članki iz rubrike