Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Miha Andolšek
Miha Andolšek
0 24.11.2015 14:30:27

Upam na hiter konec te norosti

vszi
Gorazd Škof se je po poškodbi komolca vrnil med vratnici Nantesa. Najprej v sredo na tekmi francoskega prvenstva, potem pa še nekaj dni kasneje v Našicah, kar je dobra novica tudi za slovensko reprezentanco.

Dvoboj s hrvaškimi podprvaki se je končal brez zmagovalca, 38-letnik pa je mrežo čuval v zaključku srečanja. Ni se srečal z žogo, a pomembno je, da je po dveh mesecih znova na igrišču. Da se je vrnil, morda še pravočasno, da ujame vlak za Poljsko. Ob poškodovanem Aljoši Rezarju in slabi formi nekaterih drugih bi selektorju Veselinu Vujoviću izkušeni Brežičan prišel še kakor prav.

V deželi galskih petelinov v zadnjih dnevih in tednih šport seveda ni v ospredju. Oziroma je bila v žarišču pozornosti med drugim tista nogometna tekma med Francijo in Nemčijo, a seveda zaradi povsem napačnih razlogov.  "Celotna Francija je padla v depresijo. Ljudje so prestrašeni, to se vidi. Restavracije in lokali so polprazni ali prazni. Veliko se pogovarja in veliko se razmišlja. Kaj reči? Zjutraj se zbudiš in prebereš, da se je neka ženska razstrelila v Parizu, ti pa greš na hitri vlak in kreneš proti – Parizu. Kako naj se človek ob tem počuti?! Na ulicah je precej policije in vojske. Pariz je velik, življenje teče dalje, toda ni ti vseeno. Upam na čim hitrejši konec te norosti, toda na žalost za zdaj ne kaže dobro," o posledicah, ki jih je pustil teroristični napad, pravi drugače sicer vedno vedri Škof, ki si kruh služi v Nantesu, od francoske prestolnice oddaljenem slabih 400 kilometrov.

Tamkajšnji rokometni prvoligaš je po slabšem začetku v zadnjih tednih ujel ritem, v zadnjih štirih prvenstvenih krogih so osvojili sedem točk, v nasprotju s slovenskimi predstavniki Gorenja in Maribor Branika pa so si priigral tudi dobro izhodišče pred povratnim srečanjem pokala EHF. "Igramo vse bolje, dvigamo se v formi. Sam sem se vrnil po dveh mesecih, opravil nekaj treningov ... Imamo precej poškodovanih igralcev, vedno nam nekdo manjka in nikoli nismo kompletni. Zakaj je tako, ne vem. A kljub temu je naša igra zdaj bistveno boljša kot pa na začetku sezone. Sploh v napadu. Precej je asistenc, vsi lahko ustrelijo proti golu, vsi zabijajo, nismo odvisni le od enega igralca. Fascinantno pa je to, kako v 39. letu starosti igra Alberto Entrerrios, s kakšno lahkoto in užitkom. V napadu imamo lepo širino, v obrambi pa smo precej grobi, v Franciji namreč marsikaj temelji na telesni pripravi, na fizični moči, vsi igrajo precej grobo obrambo. Nismo nežni, a smo fer," je v pogovoru za spletno stran Nexeja še dejal vratarski veteran.



ODLIČNA PROŠT IN LORGER
Če se vrnemo k tretjemu krogu pokala EHF, so nekateri klubi že v prvih šestdesetih minutah razrešili praktično vse dvome. Danski Bjerringbro si je v Plznu priigral tri gole naskoka, pa čeprav se tokrat Sebastian Skube ni vpisal med strelce. Še večjo zalogo si je pred povratnim srečanjem na domačem igrišču zagotovil nemški Göppingen, velik delež k visoki zmagi na Poljskem pa je prispeval Škofov reprezentančni kolega Primož Prošt. Še eden, ki ga ni bilo na novembrski akciji, a bo glede na prikazano med resnimi kandidati za eno izmed dveh vratarskih mest.

In ko smo že pri slovenskih portirjih, vsaj omeniti velja tudi odlično predstavo Gregorja Lorgerja, ki je s špansko Anaitasuno zanesljivo opravil z belgijskimi (pol)amaterji in mu le še manjši čudež lahko prepreči pomlad v Evropi.

Članki iz rubrike