ris, slovenija Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

gl
gl
0 08.03.2016 11:46:10

Škof še ni za odpis: podpisal je za PSG

psghand.fr
Izkušeni slovenski vratar Gorazd Škof je na jesen svoje kariere podpisal za enega največjih in najbogatejših klubov na svetu. Branil bo za francoski PSG.

Dolgoletnemu čuvaju vrat slovenske rokometne reprezentance Gorazdu Škofu je pri 38 letih uspel sanjski prestop. V prihodnji sezoni bo namreč branil za sloviti s šejkovskimi milijoni napolnjen PSG, kamor se bo preselil po treh več ali manj uspešnih sezonah pri njihovemu ligaškemu tekmecu Nantesu.

»Zelo sem vesel, da sem se dogovoril s Parizom. Njihov projekt je zelo zanimiv in sem ponosen, da bom del te odlične ekipe,« je za uradno spletno stran francoskih prvakov dejal Brežičan. To bo njegov deseti klub v karieri in četrti izven slovenskih meja. Kariero je začel v domačih Brežicah, nato pa branil še za Krško, Trebnje, Gorenje, Celje, Zagreb, Koper, Creteil in Nantes, kjer bo ostal do konca letošnje sezone. 

V francoski prestolnici se bo nato pridružil številnim zvezdnikom, denimo Nikoli Karabatiću, Mikkelu Hansnu, Lucu Abaloju in navsezadnje Thierryju Omeyerju, s katerim se bo boril za minute na parketu, ki jih bo delil nekdanji slovenski selektor Zvonimir Serdarušić. 

Njegova ekipa je v tej sezoni med glavnimi favoriti tako za zmago v ligi prvakov kot v francoskem prvenstvu. V elitni skupini A najelitnejšega evropskega klubskega tekmovanja so francoski prvaki osvojili prvo mesto in se skupaj z Barcelono uvrstili neposredno v četrtfinale. 

Značke: rokomet, gorazd-škof

Članki iz rubrike