Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

ru
ru
0 25.06.2016 11:23:46

Špiler in Lorger k Barišiću v Nexe

Profimedia
Vrste hrvaških podprvakov in članov lige SEHA sta okrepila dva zdaj že nekdanja slovenska reprezentanta.

Nova člana Nexeja bosta v prihodnji sezoni dosedanji organizator igre hrvaškega drugoligaša Metalca David Špiler in zdaj že nekdanji vratar španske Helvetie Gregor Lorger. V Našicah se bosta pridružila še enemu Slovencu Saši Barišiću Jamanu.

»Dobro se razumem z Vedranom Zrnićem, s katerim sem o moji možnosti prihoda v Nexe govoril že pred časom. 'Zrna' mi je povedal veliko lepih stvari o klubu in zelo se veselim igranja za Nexe tudi zato, ker bova lahko zaigrala skupaj,« je za klubsko spletno stran povedal Špiler in dodal, da se je za presenetljivo selitev v Metalac odločil zaradi lažje vrnitve v polno tekmovalno formo po poškodbi ramena, ki je zanj zdaj že preteklost. V Nexeju je znova pripravljen na nastopanje v tekmovanjih evropskega razreda. »Pokal EHF bo zame poseben izziv, saj ga že dolgo nisem igral. Tudi liga SEHA bo v prihodnji sezoni zelo močna, saj vanjo prihajata tudi Celje in Gorenje. Po mojem mnenju bo to najmočnejša liga na svetu. Čaka nas težka, a zanimiva sezona,« je dejal 33-letni Korošec.

Njegov bodoči soigralec Gregor Lorger je zadnjih deset sezon preživel v tujini. »Vesel sem, da sem podpisal za Nexe, ki ima tako kot jaz visoke ambicije. Čaka nas boj z vrhunskimi ekipami in veselim se vsake tekme z njimi. Tako kot vsak športnik živim za take tekme,« pa je povedal 34-letni Celjan, ki je s svojim domačim klubom leta 2004 osvojil naslov evropskega prvaka, nato pa se podal na tuje. Največji pečat je pustil v Valladolidu in v zadnjih dveh sezonah Helvetii, medtem ko je Špiler pred prestopom v Metalac nastopal za Meškov Brest, Zagreb, Koper in Celje. 

Članki iz rubrike