Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

STA
STA
0 13.04.2022 16:28:38

PRESTOP: Blagotinšek iz Madžarske v Nemčijo

foto: RZS/Slavko Kolar
Slovenski rokometni reprezentant Blaž Blagotinšek na današnji tekmi s Srbijo zaradi poškodbe sicer ne bo igral, se bo pa poleti 2023 iz madžarskega Veszprema preselil k nemškemu prvoligašu Flensburgu, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Blagotinšek bo v nemškem klubu zamenjal krožnega napadalca Simona Halda. Ta se vrača v domovino k danskemu prvoligašu Aalborg Handbold. Slovenski reprezentant je s Flensburgom podpisal triletno pogodbo. V klubu si od njega veliko obetajo predvsem v sodelovanju s kapetanom nemške izbrane vrste Johannesom Gollo in Švedom Antonom Lindskogom. Slovenskega igralca v Flensburgu označujejo za enega najboljših obrambnih igralcev v Evropi.
"Blaž je športni težkokategornik in vesel sem, da smo dobili igralca takšne kakovosti in formata. Nujno sem si po odhodu Halda želel rokometaša enake kakovosti in s svojo močjo in načinom igre se bo perfektno vklopil v naš sistem," je za spletno stran kluba povedal trener Flensburga Maik Machulla. "Zame je to naslednji pomemben korak v karieri. Flensburg spremljam že več let in prepričan sem, da v klubu delajo odlično. Prav veselim se že razburljivih in uspešnih časov s to ekipo," pa v klubu povzemajo Blagotinška.

Značke: rokomet, sta

Članki iz rubrike