evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

ru
ru
0 24.03.2015 16:26:42

Pokal: Celje in Velenje tokrat šele v finalu (galerija)

Arsen Perić
Osrednja športna dvorana v Kopru bo konec tega tedna gostila zaključni turnir pokala Slovenije, na današnjem žrebu polfinalnih parov v koprskem mandraču pa so opravili žreb sobotnih polfinalnih parov, ki sta Celje Pivovarna Laško - Dol TKI Hrastnik ter Koper 2013 - Gorenje Velenje.

Na pokalnih tekmovanjih so se spisale številne presenetljive in zanimive zgodbe, prvič v zgodovini rokometnega domačega tekmovanja pa sta se na sklepni turnir - ob dveh najboljših ekipah na slovenskem prizorišču iz Celja in Velenja - uvrstili kar dve drugoligaški zasedbi iz Kopra in Dola pri Hrastniku.

Po današnjem koprskem žrebu "na odprtem" je bolj ali manj jasno, da se bosta v nedeljskem velikem finalu v dvorani Bonifika pomerili dve najboljši slovenski ekipi, čeravno iz celjskega in velenjskega tabora ne prehitevajo dogodkov in sta trenutno povsem osredotočeni na polfinalna tekmeca.

"Vse štiri ekipe so se zasluženo uvrstile na zaključni pokalni turnir. Vsi pričakujejo veliki finale med Velenjčani in Celjani, a že v polfinalu moramo odigrati vseh šestdeset minut tako kot znamo, šele po tej tekmi bomo videli, ali smo si zaslužili finale. Počakajmo na sobotno polfinalno tekmo, v vsakem primeru se bomo na tekmi s Hrastničani maksimalno potrudili. Zagotovo smo kakovostnejši od njih, to bomo tudi dokazali," je dejal vselej previdni Tamše, ki je znan po tem, da nikoli ne prehiteva dogodkov, medtem ko je Luka Žvižej dodal: "Ne glede na to, da se bomo v soboto pomerili z drugoligaško zasedbo, bo polfinale treba vzeti zelo resno. Naše ambicije so visoke, v Kopru želimo ubraniti lanski pokalni naslov in naredili bomo vse, da zmagamo na polfinalni in finalni tekmi."

MEŠANI OBČUTKI
Na današnjem žrebu na Obali je manjkal trener Aleš Filipčič, eden izkušenejših igralcev Dola TKI Hrastnik Kristjan Bauerheim pa je po žrebu dejal: "Občutki so mešani. Lepo bo meriti moči z eno od dveh najboljših slovenskih ekip, po drugi strani pa sem si želel za polfinalnega tekmeca koprsko zasedbo, ki je premagljiva in bi se lahko celo borili za nastop v velikem finalu."

rokomet pokal ap.JPG
Arsen Perić

"Z današnjim žrebom smo zadovoljni. Za celoten slovenski rokomet je dobro, da se bosta v finalu pomerili velenjska in celjska ekipa, a tudi našega polfinalnega tekmeca iz Kopra ne bomo podcenjevali. Gostitelje bomo vzeli maksimalno resno," je po koprskemu plesu kroglic dejal velenjski trener Ivan Vajdl, medtem ko je koprski strateg Zoran Jovičić dodal: "Za nas je uvrstitev na sklepni turnir češnja na torti. V tej sezoni smo maksimalno iztržili od pokalnega tekmovanja, do uvrstitve na sklepni turnir izločili dve kakovostni prvoligaški ekipi. Polfinalna tekma z Velenjčani bo velika nagrada za moje fante, hkrati pa lepa učna ura rokometa."

Spored pokalnega tekmovanja v Kopru
Polfinale
- sobota, 28. marec:
15.00 Celje Pivovarna Laško - Dol TKI Hrastnik
17.30 Koper 2013 - Gorenje Velenje

- nedelja, 29. marec:
15.00 tekma za 3. mesto
17.30 finale
Galerija

Članki iz rubrike