palestina Svet24.si

Bo Slovenija med prvimi priznala Palestino?

profimedia-0856756263 Svet24.si

Ukrajina bo v vojsko novačila zapornike

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

STA
STA
0 08.09.2015 13:11:17

Dobrodelni koncert za rokometašice Olimpije

psno
Za rokometašice Olimpije je bil avgust 2013 ena izmed prelomnic v njihovi 66-letni zgodovini, saj so zaradi 150.000 evrov dolga ostale brez članske in mladinske ekipe. Z željo, da se v prihodnjih letih vrnejo na pota stare slave, bodo v četrtek, 17. septembra, priredili dobrodelni koncert.

Trikratne prvakinje Slovenije, ki so leta 1997 z osvojitvijo evropskega pokala EHF Sloveniji prinesle prvo rokometno lovoriko, so v zadnjih dveh sezonah nadaljevale le v mlajših kategorijah. Sezona 2013/14 je pokazala, da je v klubu še dovolj nadarjenih igralk, trenerjev, ki delajo dobro in nekaj posameznikov, ki bi lahko klub potegnili iz brezna. Lani je bil tako Aleš Veber izvoljen za predsednika kluba, v upravnem odboru pa sta se mu pridružila še Jure Ocepek in Roman Volčič, nekdanji predsednik Košarkarske zveze Slovenije.

"Vodstvo kluba sledi prepričanju, da se lahko kakovostna ekipa gradi na druženju, sobivanju, tovarištvu, izmenjavi izkušenj in konkurenci šestih generacij igralk, ki predstavljajo v tem trenutku temeljni kamen ponovne gradnje naše rokometne družine. Želimo tudi pokazati, da je možno z relativno majhnim in trenutnim gospodarskim razmeram realnim finančnim vložkom storiti veliko za napredek slovenskega ženskega rokometa," je dejal Veber, predsednik ljubljanskih rokometašic.


V klubu je trenutno 90 registriranih igralk, še 120 jih imajo na desetih ljubljanskih osnovnih šolah, v letošnji sezoni imajo že spet mladinke, v naslednjih dveh sezonah, ko bodo mladinke postale članice, načrtujemo ponoven nastop s člansko ekipo.

"Ker v primerjavi z nekaterimi drugimi ljubljanskimi rokometnimi klubi ne moremo računati na dodatna sredstva za poravnavo starih dolgov, iščemo druge načine. Tako si je Andreja Kralj, ki klubu pomaga na področju marketinga, zamislila organizacijo dobrodelnega koncerta," je na današnji novinarski konferenci dejal Volčič.

Na dobrodelnem koncertu v mali dvorani Tivoli, začel se bo ob 19. uri, bodo nastopili Modrijani, Rok'n'band, Nuša Derenda in Slovenski klas, ki bodo nastopali brezplačno, izkupiček od prodanih kart pa bo šel v blagajno RK Olimpija. V treh petminutnih odmorih za menjavo nastopajočih bodo na kratko predstavili zgodovino, zdajšnje stanje in pogled v prihodnost nekdanjih zmagovalk pokala EHF. Večina igralk iz te generacija bo tudi med gostjami dobrodelnega koncerta.

Članki iz rubrike