Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

ru
ru
0 04.03.2016 16:41:26

Krim po pritisku medijev in javnosti odstopil od dogovora z Mlinotestom

Nikola Miljković
Serijski slovenski ženski rokometni prvak Krim Mercator je preklical posodo igralk tekmecu iz elitne slovenske lige Mlinotestu iz Ajdovščine

Prvotno so Ljubljančanke želele Ajdovkam posoditi Sergejo Stefanišin, Aljo Koren, Tamaro Mavsar, Anejo Beganović, Ano Zrimšek in Nino Zulić. Po novem bosta v Ajdovščini igrali le slednji.

"V izogib vsakemu dvomu o korektnosti naših dejanj in v korist rokometa in športa preklicujemo prehod naših domnevno spornih igralk v ŽRK Mlinotest Ajdovščina. Upamo, da se vsi vpleteni zavedajo, da so ŽRK Mlinotestu Ajdovščini onemogočili okrepitev ekipe, kot jim jih pravilniki omogočajo in so jih izkoristili tudi ostali klubi. V aktualni tekmovalni sezoni so jim povzročili veliko škodo," so v sporočilu za javnost zapisali pri Krimu.

Poudarili so tudi, da so tako kot v preteklosti spoštovali vse akte Rokometne zveze Slovenije in ravnali povsem v skladu z njimi, česar, da pa ne morejo trditi za nekatere ostale udeležence.

Pri tem so navedli: "Sum v naša dejanja je izražen s strani kluba, ki je v lanskoletnem boju za naslov državnega prvaka izrabil inštitut izstopa iz 1. A DRL za ženske drugega kluba (RK Piran), da je prišel do dodatnih možnosti za naslov državnega prvaka. V tem primeru je RZS ostala nema in ni bil izražen noben dvom o moralnosti ter pravilnosti izrabe pravilnikov."


Pri Krimu izpostavljajo še, da RZS ni spoštovala lastnih pravil v primeru pritožbe Rokometnega kluba Krim Mercator proti klubu (Zagorju; op. STA), "ki je jasno kršil 37. člen Pravilnika o rokometnih tekmovanjih, ki narekuje, da mora klub v uradnem zapisniku tekme v 1. A DRL za ženske prijaviti minimalno 12 igralk, ki imajo pravico nastopa za državno reprezentanco Slovenije in slovensko državljanstvo, ostalo pa igralke, ki nimajo pravice nastopa za reprezentanco Slovenije. Na tekmi 12. kroga 1. A DRL, ki je bila odigrana 30. januarja 2016, so bila jasno kršena rokometna pravila, saj je gostujoča ekipa nastopila z 11 igralkami, ki imajo pravico nastopa za državno reprezentanco Slovenije in slovensko državljanstvo. Naj pri tem omenimo še, da se je identični primer pred nedavnim na Košarkarski zvezi Slovenije nemudoma sankcioniral v korist prizadete ekipe in ekipo s premajhnim številom slovenskih igralcev kaznoval, kot določajo pravilniki KZS. "

Pri Krimu še pravijo, da so tudi v primeru posode igralk v drugi klub spoštovali vse pravilnike naše krovne organizacije, ki to jasno dovoljujejo.

Prav tako so se oglasili pri Mlinotestu. "ŽRK Mlinotest Ajdovščina je v začetku letošnje sezone kot svoj glavni cilj postavil dosego 3. mesta v 1. A državni rokometni ligi. Doseči ta cilj je pomembno tudi zaradi ponovnega igranja v evropskem pokalu challenge in tudi zaradi motiviranja vseh ostalih mlajših ekip, ki jih vzgajamo v klubu. Dodajamo, da je teh ekip veliko in dosegajo zelo dobre rezultate in vodstvo kluba je vse te poteze izpeljalo tudi zaradi podpore mnogih navijačev in navijačic v lokalnem okolju, ki tekme z veseljem spremljajo in se skupaj z nami veselijo uspehov. Zaradi poškodb med ključnimi igralkami je ekipa v zaključnih krogih oslabljena in vodstvo kluba je v iskanju rešitve sprejelo priložnost, ki se nam je ponudila," so zapisali pri ajdovskem kolektivu.

"Zaradi očitno zelo hudih pritiskov je RK Krim danes na naše veliko presenečenje praktično odstopil od dogovora in v naši članski ekipi ne bodo mogle nastopiti vse predvidene igralke. Dogovorili smo se, da bosta v ekipi ŽRK Mlinotest Ajdovščina do konca sezone 2015/2016 dve mladi igralki, in sicer: Ana Zrimšek in Nina Zulić. V vodstvu kluba upamo, da bomo tudi z njunim sodelovanjem in seveda ob močnem angažiranju vseh nepoškodovanih igralk ŽRK Mlinotest Ajdovščina dosegli zastavljene cilje," so med drugim še zapisali pri Mlinotestu.

Krimovke so na udar kritik prišle, ker bi s posodo okrepile Mlinotest, ta pa bo konec marca igral proti Zagorju, edinemu tekmecu Krima za državni naslov. V medsebojnih tekmah imajo Zagorjanke boljši izkupiček, tako da bi ob zmagah Zagorja in Krima vse do konca sezone državne prvakinje postale prve.

Članki iz rubrike