Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 14.04.2016 17:50:04

V Ribnici pričakujejo rokometni praznik

Grega Wernig
V Škrabčevi domačiji v Hrovači so udeleženci zaključnega turnirja pokala Slovenije, ki bo v soboto in nedeljo v Ribnici, predstavili svoje cilje.

Na zaključnem turnirju bodo ob domači ekipi Riko Ribnica igrali še Celje Pivovarna Laško, ki brani pokalno lovoriko, Koper 2013 in Trimo Trebnje.

Ribničani so se med najboljše štiri ekipe uvrstili prvič po letu 2011, ko so osvojili 3. mesto, prvič pa bodo zdaj tudi prireditelji zaključnega turnirja slovenskega pokalnega tekmovanja. Prireditelji pričakujejo polno dvorano in izjemen praznik slovenskega rokometa, saj bodo ob tekmovalnem delu pripravili tudi mnoge spremljajoče aktivnosti za zabavo navijačev, vključno z nastopom skupine Fortissimo.

rokomet trebnje gw
Grega Wernig

"Uvrstitev na finalni turnir pokala Slovenije in njegova organizacija sta za RD Riko Ribnica prišla kot naročena, v Ribnici namreč letos praznujemo 60 let rokometa. Med štiri najboljše smo se uvrstili šele drugič v zgodovini. Zaradi tega in dolgoletnih uspehov naše članske ekipe ter dobrega dela z mlajšimi kategorijami smo se odločili za organizacijo turnirja, za katerega lahko rečemo, da je v Ribnici dogodek desetletja," je na današnji novinarski konferenci povedal predsednik RD Riko Ribnica Marko Obrstar.

V prvem sobotnem polfinalnem obračunu, ki se bo začel ob 17. uri, se bosta pomerili ekipi Kopra 2013 in Trima Trebnja. Po 24. krogih v 1. NLB leasing ligi so v boljšem položaju Koprčani, ki so na četrtem mestu z 31 točkami, Trebanjci so deveti z dvajsetimi.

rokomet tamse gw.jpg
Grega Wernig

"Naš klub obstaja tri leta in da smo drugič zapored na zaključnem turnirju, kar je izjemen uspeh za našo ekipo, ki je daleč najmlajša v Sloveniji. Osnovni cilj je bil obstanek v prvi ligi, prišli smo celo med šesterico. V polfinalu pokala bo naš tekmec Trimo, ki ima izkušeno in kakovostno ekipo. Nanj smo se dobro pripravili in pričakujemo dobro igro," je dejal Zoran Jovičić, trener Kopra 2013. "Upamo, da bo turnir medijsko zanimiv, da bodo na sporedu štiri konkurenčne tekme, in da bomo pritegnili čim več navijačev. Drugič smo na zaključnem turnirju. Za nami je slabša sezona v prvenstvu, ta pokal je obliž na rano. Koper je spoštovanja vreden tekmec," pa je dejal Roman Šavrič, trener Trima Trebnja.

Druga polfinalna tekma se bo začela ob 20. uri. Domačini v letošnji sezoni pod vodstvom Roberta Beguša igrajo zelo dobro in so z 29 točkami na pragu uvrstitve v ligo za prvaka. Z remijem in porazom so na prvem mestu v domačem prvenstvu Celjani, ki so v pokalnem tekmovanju v šestnajstini finala izločili Gorenje Velenje.

rokomet pokal gw.jpg
Grega Wernig

"Zahvaljujem se organizatorjem za gostoljubje in čestitam vsem sodelujočim ekipam. Zavedamo se moči Ribnice, ki je imela tri tedne časa za pripravo na turnir, vendar moramo gledati nase. Upam in verjamem, da bo dvorana nabito polna. Ribničani imajo novo navijaško skupino, ki navijanju daje še dodaten ton. Tekme se veselim, za finale bomo morali igrati na vso moč," je o pričakovanjih spregovoril Branko Tamše, trener Celja Pivovarne Laško.

"Vsem udeležencem čestitam za uvrstitev na finalni turnir pokala. Prepričan sem, da bo vrhunsko organiziran. Dobili smo vrhunskega tekmeca, ki kaznuje vsako napako. Nanj smo se dobro pripravili in komaj čakamo, da se tekma začne," pa je dejal Robert Beguš, ki uspešno vodi ribniške rokometaše.

* Spored zaključnega turnirja pokala Slovenije: 
- sobota, 16. april, polfinale:
17.00 Koper 2013 - Trimo Trebnje
20.00 Riko Ribnica - Celje Pivovarna Laško
- nedelja, 17. april:
15.00 tekma za tretje mesto
18.00 finale
Značke: rokomet, pokal

Članki iz rubrike