mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 26.07.2016 18:47:23

Praznovanje 70-obletnice celjskih rokometašev bo popestril Veszprem

alesfevzer.com
Rokometaši Celja Pivovarne Laško, aktualni slovenski državni prvaki, v letu 2016 praznujejo 70 let delovanja.

To je hkrati tudi 70 let delovanja organiziranega rokometa v Celju in Sloveniji. Vrhunec praznovanja se bo končal z otvoritveno tekmo lige Seha med Celjani in Telekom Veszpremom, ki bo na sporedu 3. septembra.

Že v drugem delu minule sezone so v celjskem klubu organizirali kar nekaj dogodkov, povezanih s praznovanjem 70-obletnice delovanja. Navijači so se lahko merili v posebni nagradni igri Met za 70 let, kjer so se potegovali za 700 evrov in 70 platojev Laškega piva, za zadnje gostovanje v ligi prvakov pa je vodstvo kluba organiziralo poseben navijaški vlak v Zagreb in še nekaj manjših obeležij.


Pred Celjani je zdaj še zaključek praznovanja, ki bo na začetku septembra. V sodelovanju z Mestno občino Celje, Muzejem novejše zgodovine Celje in Zgodovinskim arhivom Celje bodo 1. septembra v mestnem središču odprli začasno razstavo 70 let rokometa v Celju, dan pozneje bodo prav tako v sodelovanju z MO Celje v Narodnem domu pripravili slavnostno akademijo RK Celje Pivovarna Laško.

Vrhunec visokega jubileja pa bo 3. septembra, ko bo pred in v dvorani Zlatorog poskrbljeno za rokometno-glasbeni spektakel, ki se bo začel že zgodaj popoldne. Osrednji dogodek tega dne bo tekma prvega kroga lige Seha, v kateri bodo Celjani letos nastopili prvič - slovenske barve bodo v tem tekmovanju branili tudi rokometaši Gorenja Velenja -, gostili pa bodo madžarski Telekom Veszprem.

Do zaključka leta bodo v celjskem rokometnem klubu, ki je bil leta 2004 evropski klubski prvak, sicer pa se lahko pohvali z 19 naslovi državnih in pokalnih prvakov Slovenije, pripravili še nekaj tematskih večerov, pogovorov o rokometu v Celju. Nekateri potekajo že zdaj ob torkih zvečer v oddaji V. S. styling na radiju Antena. Prvi gost je bil legendarni Vlado Bojovič, reprezentant nekdanje Jugoslavije. Prav tako bodo ob tem jubileju izdali še posebno zbirko poštnih znamk, ki bodo obeležile posamezna desetletja delovanja celjskega kluba.

Značke: rokomet, celje, obletnica

Članki iz rubrike