Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 24.08.2016 13:58:16

Celjani in krimovke favoriti na sobotnem superpokalu

Nikola Miljković
Slovensko rokometno dogajanje bo nekakšen uradni začetek nove sezone doživelo v soboto, ko bo v Portorožu na sporedu superpokal. Ob 18. uri se bosta za žensko lovoriko merila Zagorje in Krim Mercator, ob 20.30 pa bo na sporedu še moški obračun med Celjem Pivovarno Laško in Koprom 2013.

"Veselim se tega superpokala, čeprav bi si ga želel en teden pozneje. Začeli smo skoraj v polni postavi, reprezentanti so se vrnili. Sam za zdaj še ne vem, kje je naše mesto. Po drugi strani pa vem, da je ekipa Kopra, ki je ista kot lani in še okrepljena z Blažem Vončino in Nejcem Planincem, še močnejša. Igra hiter, zanimiv rokomet, takšnega, kot si ga želim tudi jaz. Pričakujem dobro tekmo," je dejal trener Celja Branko Tamše in dodal, da si želi tudi to, da bi turnir minil brez poškodb. "To igrišče ima eno past, nastaja kondenz in je zato že prihajalo do poškodb," je povedal trener prvakov Tamše in nadaljeval: "Želimo si tudi, da bi bile tribune premajhne za vse in da bo to lepa reklama za slovenski rokomet."

Zoran Jovičić, strateg koprske ekipe, pokalnega finalista prejšnje sezone, pa meni: "Spoštujemo ekipo Celja, to je naša najboljša ekipa. Ni treba izgubljati besed. Mi bomo poskušali na vsaki tekmi zmagati. Torej spoštujemo jih, bojimo pa se ne nikogar."

V ženskem delu si Krim želi spet tja, kjer je bil dolga leta. Dobiti si želi vse domače lovorike - lani mu je državni naslov speljalo Zagorje -, priložnost za prvo v tej sezoni pa bo v soboto. "Zagorje je v prejšnji sezoni pokazalo, kako močno je. Pred to tekmo nas sicer že vsi vidijo kot zmagovalce, ampak Zagorjanke spoštujemo. Bomo pa vse naredili, da ubranimo to lovoriko," meni trener Krima Uroš Bregar.



Njegov kolega na klopi Zagorja Bojan Voglar pa poudarja, da glede na razmere v klubu v soboto ne pričakujejo čudežev. "Priprave smo začeli 1. avgusta. Za nami je zelo turbulentno poletje, saj smo zaradi ne najboljše finančne situacije v klubu izgubili veliko igralk. V superpokalu zato ne pričakujemo ne vem česa. Želimo si odigrati dobro tekmo, potem pa se pripraviti za prvenstvo, da poskušamo po dolgem času iz ozadja napasti preboj na 'final four'," pravi Voglar.

Ob tem bo pred moško tekmo Društvo športnih novinarjev Slovenije v Hram slavnih sprejelo Iztoka Puca in Rolanda Pušnika, Rokometna zveza Slovenije pa bo podelila priznanja najboljšim v prejšnji sezoni.

Vstopnice za superpokalni dogodek stanejo 10 evrov za obe tekmi.

Značke: celje, krim, superpokal

Članki iz rubrike