1703079682-dsc6151-01-1703079660058 Svet24.si

Umrla je novinarka in publicistka Manca Košir, ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

ntg
ntg
0 27.07.2022 10:55:27

Ljubljančani sestavili ekipo, cilj je napredovanje

Moški rokometni klub Ljubljana je včeraj predstavil zadnjo okrepitev za prihajajočo sezono, v katero bodo štartali 1. avgusta. Po lanskem izpadu iz Lige NLB jih letos čaka težka naloga, če se bodo želeli ekspresno vrniti med elito. Tega se zavedajo tudi v upravi kluba, kjer so s kadrovanjem začeli dokaj hitro in ga že tudi zaključili – če seveda do konca prestopnega roka ne bo kakšnih izjemnih pretresov.

Kot zadnja okrepitev je bil pred nekaj dnevi predstavljen Luka Delić, levičar, ki igra na poziciji desnega zunanjega. 20-letnik je otrok kočevskega kluba, zanj pa je to prvi prestop iz matičnega kluba v tuje okolje.

ODHODI: Blaž Pintar (Slovan), Žarko Makivić (Grosuplje), Luka Pernovšek (Grosuplje), Mark Batagelj (Loka), Jan Križaj (Loka), Miha Kolmančič
PRIHODI: Luka Delić (desni zunanji), Arijan Kovačevič (desno krilo), Jan Kamnikar (desno krilo)

Ekipi se bo pridružilo tudi nekaj perspektivnih mladincev, ki so se v lanski sezoni izkazali in si s tem priborili mesto v članski ekipi. To so Benjamin Kmetič, Lun Ključanin, Nace Radšel, Gašper Bračun in Lan Nosan.
LEVO KRILO: Vid Lukman, Matevž Jaklič, Gašper Bračun
LEVI ZUNANJI: Lovro Brulec, Nace Radšel
SREDNJI ZUNANJI: Jure Lukman, Miha Tomšič, Lun Ključanin
DESNI ZUNANJI: Urh Boris Novak, Luka Delić
DESNO KRILO: Jan Kamnikar, Arijan Kovačevič
KROŽNI NAPADALEC: Herman Leskovar, Benjamin Kmetič, Lan Nosan
VRATAR: Žiga Rebevšek, Miha Gaberc, Maj Kromar

Kot pravi Herman Leskovar, ki v klubu opravlja dvojno vlogo – igralca in športnega direktorja – je v Sloveniji veliko mladih rokometnih talentov, ki lahko igrajo na tej ravni in se borijo za visoka mesta v 1. B ligi. Vizija Ljubljančanov je narediti jedro ekipe iz dobrih domačih igralcev in jim dodati še nekaj mladih talentov ter seveda omogočiti pravilen rokometni razvoj.
»Ekipo je zapustilo nekaj pomembnih članov lanske ekipe, a smo se z vsakim od njih razšli v dobri luči in smo ponosni na to, da so v našem klubu naredili korak naprej v njihovih karierah. Bistveno je, da smo zadržali domače jedro ekipe in dodali nekaj posameznikov na položajih, kjer je zaradi odhodov nastala luknja in česar s svojimi mlajšimi ne moremo pokriti. Tako smo pripeljali tri levičarje. Na krilu bosta igrala Jan Kamnikar, ki ima kljub mladosti odigranih že kar nekaj članskih sezon in bo prinesel potrebne izkušnje iz 1. lige, in mlajši Arijan Kovačevič, ki je lani v 2. članski in 1. mladinski ligi dokazal, da gre za eksekutorja, lačnega priložnosti in zadetkov. Na poziciji desnega zunanjega smo Urhu Borisu Novaku dodali Luko Delića. Je visok igralec, ki igra v obe smeri. Dodal bo novo dimenzijo na poziciji desnega zunanjega, tako da bo naša igra lahko bolj raznolika. Ostale “okrepitve” smo pobrali iz lastnega bazena, tako bosta letos iz mladinske ekipe standardno priključena Gašper Bračun in Lan Nosan, seveda pa bomo tekom sezone po potrebi priključili še koga. Večjo vlogo bosta imela tudi Lun Ključanin in Benjamin Kmetič, ki sta preteklo sezono ravno preko priključitve in pridnega zbiranja minut postala pomemben del članske ekipe,« je povedal športni direktor Leskovar.


Kljub temu, da so »Mulci z Galjevice« v vlogi favoritov za napredovanje, se Leskovar zaveda, da bo potrebno veliko vloženega truda za dosego tega rezultata. »V sezoni 2019/20 smo bili v 1. B ligi novinec s ciljem po obstanku v ligi, a smo že v prvi sezoni osvojili 2. mesto in napredovali med elito, tako da je napovedovanje rezultatskih ciljev pred sezono izjemno nehvaležno. Sigurno si želimo napredovanja v Ligo NLB, se pa zavedamo, da je 1. B liga pri vrhu zelo močna in nepredvidljiva, tako da bo potrebno veliko dela, da se doseže napredovanje.«

Članki iz rubrike