sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

viola Ekipa24.si

Diverzantska akcija: Viole v Ljubljani napadle ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

matej mohoric 24 mm Ekipa24.si

Matej Mohorič o nedolžni ureznini, ki mu je niso...

STA
STA
0 29.10.2022 20:34:28

Velenjčani boljši od Avstrijcev, zmaga pa ima eno pomanjkljivost

ALESFEVZER.COM
Rokometaši velenjskega Gorenja so na prvi tekmi 2. kroga evropskega pokala v Rdeči dvorani premagali Bregenz s 33:30 (14:17). Povratna tekma bo 5. novembra v Avstriji.

Velenjčani so na svojem prvem mednarodnem dvoboju v tej sezoni na kolena položili tekmece iz Bregenza, odločitev o napredovanju v naslednji krog pa bo padla šele čez teden dni v Avstriji.

Izbranci Zorana Jovičića so izjemno slabo odprli obračun in po vsega petih minutah zaostali z 0:5. Po slabem uvodu so se le "prebudili", zaigrali malenkostno bolje v obeh smereh igre in se v 12. minuti približali na dva gola (5:7). Do konca polčasa niso imeli ustreznih odgovorov na igro devetkratnih avstrijskih prvakov, dvakrat so si pridelali zaostanek petih golov (8:13 in 10:15).

Zadnji slovenski pokalni prvaki so v drugem polčasu le našli pravi recept za igro tekmecev iz Bregenza. V 36. minuti so jih po golu Tilna Sokoliča prvič na dvoboju ujeli (19:19), v nadaljevanju pa postopoma lomili njihov odpor. Do 50. minute je bila tekma povsem odprta (25:25), v naslednjih štirih minutah pa so na parketu Rdeče dvorane povsem zagospodarili domači rokometaši in po golu Davida Kovačiča povedli s 30:26.

Ose so v zadnjem delu tekme močno popustile, kar so njihovi tekmeci iz zahodnega dela Avstrije izkoristili in jim dve minuti pred koncem povsem zadihali za ovratnik (30:31). V sami končnici so Velenjčani le strnili svoje vrste ter prek Branka Predovića ter vratarja Matevža Skoka, ki je zadel prek celega igrišča, slavili s 33:30.

V domači ekipi je bil najbolj učinkovit Kenan Pajt s šestimi goli, enega manj so prispevali Domen Tajnik, Urban Pipp in Tilen Sokolič. Za gostujočo zasedbo je Slovenec Matic Kotar dosegel 10 zadetkov.

Gorenje - Bregenz 33:30 (14:17)
* Rdeča dvorana, gledalcev 600, sodnika: Leszczynski in Piechota (oba Poljska).
* Gorenje Velenje: Skok 1, Verboten, Taletović, Tajnik 5, Pipp 5, Pajt 6 (4), Hebar, Kovačič 2, Sokolič 5 (2), Verdinek 4, Šiško, Grmšek 1, Slatinek Jovičić 2, Mlivić, Predović 2, Hriberšek.
* Bregenz: Aleksić, Bogojević, Kornexl, Frühstück 5, Pavlović, Burger 1, Kritzinger 1, Timm 1, Vinogradov 9 (1), Mohr 3, Wassel, Kotar 10 (4), Kroiss, Ramić.
* Sedemmetrovke: Gorenje Velenje 6 (6), Bregenz 6 (5).
* Izključitve: Gorenje Velenje 8, Bregenz 10 minut.
* Rdeči karton: Šiško (35.).

Članki iz rubrike