sveča Svet24.si

V hudi nesreči pri Jesenicah umrl 25-letni voznik

evropska unija, evropske volitve Svet24.si

Dolgoletni evropski komisar opozarja na nujne ...

1711376183-dsc0361-01-1711376151675 Necenzurirano

Direktorju bolnice so morali podrejeni delati ...

jankovic praznik ljubljane Reporter.si

Poglejte, kdo vse se je prišel poklonit ...

jordan cigara Ekipa24.si

Pa to je noro! Neverjetna vila Michaela Jordana, ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

kolesarska dirka gvatemala Ekipa24.si

Noro! Ali je namerno zrušila kolesarja kot v ...

ru
ru
0 30.01.2015 18:48:06

En aplavz za sodnike! En velik aplavz za sodnike! (video)

Reuters
Rokometaši Katarja so prvi finalisti svetovnega prvenstva. V polfinalu so po ogorčenem boju premagali Poljsko, Poljaki pa so prepričani, da je gostiteljem prvenstva to uspelo le zaradi očitne pomoči sodnikov.

Rokomet je - podobno kot večina športov - igra, v kateri lahko imajo veliko vlogo sodniki. Delivci pravice so tisti, ki lahko marsikdaj povsem spremenijo tok dogodkov in Poljaki so prepričani, da so bili prav možje v črnem - tokrat v modrem - tisti, zaradi katerih so izgubili polfinale proti domačinu Katarju.

Katarci so Poljake premagali z 31:29, verjetno odločilni dogodek pa se je zgodil kakšno minuto in pol pred koncem, ko sta srbska sodnika sodnika Dušan Stojković in Nenad Nikolić po mnenju Poljakov storila velikansko napako. Sodnika sta namreč namesto prekrška v napadu enega izmed Katarcev, dosodila 7-metrovko v korist domačinov, ki jo je uspešno realiziral Črnogorec Žarko Marković in povedel svojo reprezentanco v vodstvo 30:27. Nekoliko polemično se zdi tudi samo delegiranje srbskih sodnikov, glede na to, da v katarski reprezentanci igra kar pet rokometašev, ki prihajajo iz področja bivše Jugoslavije.



Z zadetkom Markovića se je tekma dokončno prelomila, sojenje delivcev pravice pa je pošteno razjezilo Poljake. Ti so imeli sicer na tekmi tri izključitve več od nasprotnikov, po koncu obračuna pa so obkolili sodnike in jim namenili zelo bučen - ironičen, kajpak - aplavz, ki sta ga delivca pravice stoično prenesla. Preverite v videoposnetku.

• Na svetu je pač vse naprodaj

Članki iz rubrike