Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 31.01.2015 18:47:47

Denić: Cilj izpolnjen, a to ne zadovoljuje nikogar

Slavko Kolar
Slovenski rokometaši so v dvoboju z Nemčijo doživeli še tretji zaporedni poraz. S tem pa so osvojili osmo mesto na svetovnem prvenstvu v Katarju.

Boris Denić, selektor Slovenije: "Glede na vse dogodke in probleme od prvega dneva priprav, o katerih pa ne bom govoril, je osmo mesto povsem realen izid. V Katarju smo izpolnili naš cilj in se prebili do četrtfinala, a s tem nismo zadovoljni ne vi, ne mi. Na zadnji tekmi enostavno nismo mogli zdržati hudega telesnega napora. Po rokometni plati se lahko kosamo z Nemci, je pa problem, ko nimaš kadrovske rotacije, na svetovnem prvenstvu pa igraš deveto tekmo."

natek SLK_8545A
Slavko Kolar

Jure Natek: "Vsi smo na istem, vsi smo v Katarju odigrali deveto tekmo, a dejstvo je, da bi na naši zadnji tekmi morali pokazati več. Nemci so bili zreli za poraz, danes smo pokazali premalo. Na tem turnirju je pri nas manjkala pika na i, nismo igrali slabo, po mojem mnenju pa manj, kot smo sposobni."

Sebastian Skube: "Naš cilj so bile kvalifikacije za olimpijski turnir v Rio de Janeiru. Menim, da se bomo tudi prebili, čeprav se zavoljo osmega mesta nanj še nismo neposredno uvrstili. Slovenija v ničemer ni osma na svetu, ampak samo v rokometu. Menim, da je to dober uspeh. Ne smemo gledati samo negativno, tega je bilo na tem prvenstvu veliko preveč, osmo mesto je dober izid."

skube SLK_8635A
Slavko Kolar

Dagur Sigurdsson, selektor Nemčije: "Moja ekipa je v obračunu proti Sloveniji pokazala karakter in močno voljo ter se od svetovnega prvenstva poslovila z zmago. V celoti sem zelo zadovoljen z dosežkom v Katarju. Če pogledam ekipe, ki so se uvrstile za nami, potem lahko rečem, da smo odigrali zelo dober turnir."

Članki iz rubrike