podgana Svet24.si

Po podgani v konzervi rjavega fižola se je le ...

Ptuj, zadolzevanje_3_delo na cesti Svet24.si

Zakreditirani do leta 2040, kaj bo z novimi ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

erika znidarsic sr Reporter.si

Erika Žnidaršič izgubila živce: kako je ...

acun ilicali maribor af Ekipa24.si

Turški milijonar je bil navdušen! Ljudski vrt ...

kmetija prijava Njena.si

Na novi lokaciji zabrnele kamere šova Kmetija

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

STA
STA
0 20.01.2024 22:15:27

Jeseničani izgubili v Linzu, Celjani v Meranu

Hokejisti v alpski ligi so danes odigrali drugi krog tekmovanja v drugem delu. Slovenski ekipi, ki se borita za končnico v kvalifikacijski skupini A, sta izgubili. Jeseničani po podaljšku proti drugi zasedbi Linza z 2:3 (0:0, 1:0, 1:2; 0:1), Celjani pa v gosteh proti Meranu s 4:5 (1:2, 2:2, 1:1).

V četrtek sta drugi del tekmovanja slovenska kluba začela z različnim uspehom. Jeseničani so doma izgubili z Val Gardeno s 5:7, Celjani pa so v gosteh premagali Steel Wings Linz s 4:2.

Danes so železarji odigrali po podobnem scenariju, saj so tudi tokrat zapravili vodstvo. Tik pred koncem druge tretjine je zadel Miha Logar, na začetku zadnje pa Tjaš Lesničar. A so domači izenačili, drugi gol so ob igralcu več dosegli v 58. minuti. V podaljšku pa so bili nato uspešni še enkrat že po 16 sekundah in gostom prepustili le točko.

Celjani pa so po zmagi v Linzu pred dvema dnevoma danes doživeli tesen poraz. V Meranu so bili dolgo v igri za vsaj točko po rednem delu, lovili so gostitelje, najprej z izenačenjem na 1:1 Mindasa Mintautiškisa, potem pa na 2:3 z golom Gala Sodje Zalokarja. Po novem zadetku domačih je Nik Grahut še pred koncem druge tretjine spet znižal na 3:4, v zadnjem delu pa je Merano spet pobegnil na +2. Mintautiškis je pet minut pred koncem še znižal na 4:5, vendar je bil to zadnji gol Celjanov, ki jim ni pomagal niti umik vratarja Jakoba Brandnerja v zadnji minuti.


Po današnjih tekmah je na lestvici jeseniška ekipa po zaslugi bonus točk še prva, a ima le še točko naskoka pred Meranom in dve pred Val Gardeno. EST Pellet Celje je s tremi točkami četrti.

Prvih šest ekip rednega dela si je že zagotovilo končnico, v nadaljevanju v skupini master igrajo le še za čim boljše izhodišče. V tej skupini so Ritten, Zell am See, mlada salzburška zasedba, Wipptal Broncos, Bregenzerwald in Cortina.

V kvalifikacijski skupini A pa so Jeseničani, ki so začeli s šestimi bonus točkami, Merano, Val Gardena, Steel Wings Linz in RST Pellet Celje, drugi slovenski klub je začel brez dodatnih točk. V skupini B so Kitzbühel, Unterland Cavaliers, Lustenau, Fassa in KAC II. Iz vsake od teh skupin si bosta prva in druga ekipa zagotovili dodatne kvalifikacije, zmagovalca dveh parov pa končnico.

V naslednjem krogu bodo Celjani v četrtek igrali v Val Gardeni, v soboto pa se bosta slovenska kluba pomerila med seboj, gostitelji bodo Celjani.

Značke: hokej, sta

Članki iz rubrike