nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Gorski zdravnik Revija Stop

»Dr. Gruberja so Slovenci vzeli za svojega«

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

STA
STA
0 28.09.2022 13:55:18

Za hokejski pokal danes v Podmežakli prvi derbi sezone

Martin Metelko
Danes bo na sporedu finalna tekma slovenskega hokejskega pokala. tekmeca bosta tradicionalna nasprotnika v slovenskem hokejskem prostoru z Jesenic in Ljubljane. Dvoboj se bo v jeseniški dvorani Podmežakla začel ob 19. uri, lansko zmago pa bodo branili zeleno-beli.

Hokejska zveza Slovenije je v letošnji sezoni pokalno tekmovanje izvedla nekoliko drugače kot v prejšnjih, saj ni bilo turnirskega sistema. A je bilo obenem v začetnem delu tudi nekoliko okrnjeno. V pokalno tekmovanje se je sicer v tej sezoni prijavilo šest ekip, a sta četrtfinalni tekmi odpadli, ker v mariborskem in kranjskem moštvu niso imeli dovolj igralcev za nastop na tekmi.


Favorita za preboj v finale, Sij Acroni Jesenice in SŽ Olimpija, sta se tako v polfinale uvrstila brez boja, tam pa sta po pričakovanjih brez težav opravila s tekmecema. Jeseničani so v gosteh s 4:0 ugnali Celjane, Ljubljančani pa prav tako v gosteh s 7:0 Založane.

V lanski sezoni, ko je pokal potekal po turnirskem sistemu, so v finalu na Bledu Ljubljančani s 3:1 premagali Jeseničane.

Značke: hokej, pokal

Članki iz rubrike