podgana Svet24.si

Po podgani v konzervi rjavega fižola se je le ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

erika znidarsic sr Reporter.si

Erika Žnidaršič izgubila živce: kako je ...

acun ilicali maribor af Ekipa24.si

Turški milijonar je bil navdušen! Ljudski vrt ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Kako je danes videti kamp Paradiso?...

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

am
am
0 14.11.2014 01:21:15

Iličić: Ne prenesem, da mi kdo žali družino

Slovenski nogometaš, ki je zaprl vrata izbrani vrsti pod vodstvom Srečka Katanca in ki ima težave tudi s svojim klubom Fiorentino ter njenimi navijači, se je pozno sinoči odzval na slednje.

V nemilosti privržencev kluba iz Firenc se je Josip Iličić znašel zato, ker je odvrgel žalni trak, ki bi ga moral nositi na roki, in ker je z znano gesto utišal navijače, ki so mu na zadnji domači prvenstveni tekmi žvižgali. Z izjavami, ki so jih objavili italijanski mediji, se je odzval  na oboje. 

"Žalni trak je bil preprosto preširok, da bi stal na roki. Ves čas mi je padal in me zelo motil, tako da sem imel dve možnosti: lahko bi mu pustil pasti in obležati na igrišču, druga možnost pa je bila umakniti ga z igralne povrišne," je povedal v zvezi z domnevnim nespoštovanjem preminulega nekdanjega nogometaša Fiorentine. 

"Takoj sem videl, da sem s tem užalil mnoge navijače, a v resnici nisem naredil nič slabega. Še manj pa sem kaj slabega mislil. V zvezi s to zadevo imam popolnoma čist obaz, to vam zagotavljam," je še dodal, na podobno odločen način pa se brani tudi na temo geste, ki so mu jo prvirženci Fiorentine zamerili še nekoliko bolj in zaradi katere ga je klub kaznoval. 



"Slišal sem žvižge in seveda so me jezili, to je povsem normalno. Toda so sestavni del nogometa in nanje se ne bi nikoli odzval. Ne prenesem pa, da mi kdo žali družino," je poudaril nesojeni slovenski reprezentant in dal jasno vedeti, da tako početje ne pride v poštev in da se je odzval izključno nanj. 

"Ne trdim, da je to počela množica, šlo je za posameznike. Toda ko sem slišal žalitve na račun družine, sem te besede želel utišati in sem tem ljudem to pokazal z gesto," je razložil. "Če kdo zaradi tega potrebuje opravičilo, se opravičujem; toda prepričan sem, da imam lahko popolnoma čisto vest."

Ob tem pa je Josip zagotovil, da se želi takoj vrniti na igrišče in da se želi dokazati v majici Fiorentine. Videli bomo, kako bodo mediji, predstavniki kluba in navijači sprejeli njegova pojasnila. Ob tem pa si ne moremo kaj, da si pojasnil iz njegovih ust ne bi želeli tudi na pereče reprezentančne teme.

Članki iz rubrike