oblaki, vreme Svet24.si

Konstanta: nestabilno vreme, nujen bo pogled na ...

20141567q8FE155D824D9BD964C73F7701585480B_1200 Svet24.si

Gorsko kolesarstvo v Mariboru: holivudarji se ...

1715284723-172a1607-1715284697348 Necenzurirano

Afera sodna stavba: kabinet Andreje Katič bo ...

anze logar pl3 Reporter.si

Anže Logar izzval Janšo: »Pripravljen sem na ...

cene prevc pm Ekipa24.si

Ne le Nika Vodan, še ena sanjska poroka v ...

skrito-v-raju Njena.si

Ali serija Skrito v raju vpliva na turizem v ...

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

Robert Balantič
Robert Balantič
0 17.09.2014 23:10:25

Spektakularen večer s piko na i

Nikola Miljković
Ljudski vrt je znova pokal po šivih, navijači so pripravili čudovito ozračje, njihovi ljubljenci so se jim za izjemno spodbudo oddolžili na najboljši način.
Z odlično predstavo in osvojeno točko, na prvi tekmi skupinskega dela lige prvakov so se v norem obračunu s Sportingom razšli z izidom 1:1. Kazalo je že, da so v izgubljenem položaju, toda vijoličasti so s fanatičnim pristopom vstali od mrtvih, za veliki remi je v 92. minuti zadel Luka Zahović.

Ante Šimundža je z začetno enajsterico vsaj malce presenetil, toda osupnil vendarle ni. V napovedi tekme smo napovedali, da bi Sallalich utegnil zaigrati od prve minute, kar se je tudi zgodilo, prav tako se je uresničila napoved, da bo v napadu ob Tavaresu zaigral Ibraimi.

Začetek dvoboja je postregel s pričakovano podobo. Nogometaši Sportinga so se na igrišču postavili avtoritativno in bili tisti, ki so narekovali ritem. Vijoličasti so bili po pričakovanjih nekoliko previdni. Zgostili so prostor na svoji polovici in prežali na priložnost za protinapade. Slovenski prvaki so bili taktično disciplinirani in dovolj agresivni, da tekmecem niso dovolili veliko, v 10. minut pa so udarili na nasprotni strani, ko je Ibraimi s strelom z razdalje sprožil prvi strel v okvir vrat, a je bil Rui Patricio dovolj pazljiv, prav tako kot Handanović po poskusu Jeffersona.

SPORTING V PREČKO
Sledilo je obdobje premoči zeleno-belih, v katerem je gostitelje z nekaj odločitvami razburil tudi francoski delivec pravice. Portugalci so vse bolj pritiskali in imeli po slabe pol ure tudi največjo priložnost. Andre Carrillo se je sprehodil skozi domačo obrambo in se znašel sam pred Handanovićem, ki je izjemno posredoval, toda nevarnosti še ni bilo konec. Žoga je znova prišla do gostujočega igralca z dresom številka 18, ki je v drugem poskusu zatresel prečnik.

MARIBOR V VRATNICO
Zdelo se je, da bodo varovanci trenerja Marca Silve prevlado kmalu oplemenitili z golom, toda nato so na sceno stopili Mariborčani in v zadnjih desetih minutah prvega polčasa tekmece prisilili v podrejeni položaj. Marcos Tavares in soigralci so postali razigrani, všečni, in kar je najpomembnejše, tudi nevarni. Razpoložen je bil zlasti Ibraimi, a tudi vratar Rui Patricio, ki pa je bil brez moči v 43. minuti, ko ga je Rrajčević po Vršičevi podaji iz prostega strela že premagal, vendar je eksplozijo navdušenja pod Kalvarijo preprečila desna vratnica.

Navijači so svoje ljubljence na odmor pospremili z glasnim aplavzom, energija s tribun ni ponehala niti v nadaljevanju. To se je začelo divje. Najprej je zapretil Slimani, a se je Handanović znova izkazal, na drugi strani je bil blizu veselja kar dvakrat Tavares – najprej so Portugalci njegov strel preusmerili v kot, malce pozneje pa je bil brazilski napadalec za nekaj centimetrov premalo natančen.

Tekma je bila zelo dinamična in na visoki kakovostni ravni, mariborska podoba je bila obetavna, svoje delo pa je odlično opravljal tudi Handanović, ki je v 63. minuti vnovič zablestel po strelu Nanija.

0:1 NANI (80)
Pred zadnjo tretjino dvoboja je bilo vse odprto. Eni in drugi so si na vse načine prizadevali zadeti, pristop varovancev trenerja Anteja Šimundže je bil na najvišji ravni, kazali so tudi dovolj kakovosti, toda v 80. minuti so se kljub temu znašli v zaostanku. Po zaslugi velemojstra. Do izraza so prišle individualne sposobnosti Nanija, ki je na robu desne strani kazenskega prostora prelisičil Vilerja in Vršiča, nakar je s sijajnim diagonalnim strelom zadel desni spodnji kot.

1:1 ZAHOVIĆ (92)
Ljudski vrt je onemel, vendar le za trenutek, v končnici, za katero je Šimundža aktiviral Zahovića in Mendyja, je skupaj s svojimi ljubljenci dihal za izenačenje, čeprav je bilo zelo opazno, da so slovenskim prvakom pošle moči. Ni bilo več prepotrebne eksplozivnosti in zbranosti, a je bilo še vedno dovolj volje, da so bili Mariborčani za fantastičen pristop nagrajeni z izenačenjem. Po podaji pred kazenski prostor Sportinga ni dišalo po nevarnosti, toda oba osrednja gostujoča branilca sta si privoščila katastrofalni napaki, ki ju je unovčil Zahović. Osemnajstletni mladenič je še enkrat pokazal izjemen občutek za doseganje zadetkov, po visoki žogi, ki je letela proti vratarju Sportinga, je bil hitrejši od Ruia Patricia in žogo z glavo preusmeril v mrežo. Za končnih 1:1, za noro evforijo v Ljudskem vrtu. Kakšen večer!

 

MARIBOR - SPORTING 1:1 (0:0)

Maribor - Stadion Ljudski vrt. 12.150 gledalcev. Glavni sodnik: Clement Turpin (Francija).
Strelca: 0:1 Nani (80), 1:1 Zahović (93).
MARIBOR: Handanović, Rajčević, Viler, Arghus, Ž. Filipović, Sallalich (od 58. Bohar), Ibraimi, Vršič (od 81. L. Zahović), Stojanović, Mertelj, Tavares (od 83. Mendy). Trener: Ante Šimundža.
SPORTING: Rui Patricio, Mauricio, Jefferson, Sarr, Cedric, Andre Martins (od 46. Joao Mario), William Carvalho, Adrien Silva, Slimani (od 91. Montero), Carrillo (od 65. Mane), Nani. Trener: Marco Silva.
Rumeni karton: Tavares (22), Ibraimi (89); Mauricio (42).
Rdeč karton: -

Članki iz rubrike