boštjan-močnik 2 Svet24.si

Brigadir Boštjan Močnik: »Kdo pa bo pomagal, ko...

pgd-križe, pgd-tržič, požar-sebenje Svet24.si

Foto: Zagorela hiša v občini Tržič

1715253201-dsc9430-01-1715253168875 Necenzurirano

Ukradeni otroci: kako je Matej Tonin sunil delo ...

košček pl Reporter.si

Podjetje očeta Erike Žnidaršič dobilo 100 ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

Nizozemska Revija Stop

Nizozemska izključena iz finala Evrovizije 2024

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

Robert Balantič
Robert Balantič
0 29.08.2015 08:12:29

MARIBOR - KRKA: Tekma v senci prihoda novega trenerja

Grega Wernig
Maribor nujno potrebuje zmago, a potrebuje tudi novega trenerja. Slednji bi lahko bil na tribunah Ljudskega vrta prisoten že danes, ko se bodo vijoličasti pred svojimi gledalci pomerili z novomeško Krko.

Po dveh dogajanjih v zadnjem času Mariborčani seveda krvavo potrebujejo zmago in Krka se zdi pravšnja tekmica, čeprav Andrej Kastrevec in njegovi varovanci na dozdajšnjih štirih gostovanjih niso okusili grenkobe poraza. A največ oči bo v Ljudski vrt vendarle usmerjenih zaradi predvidenega razkritja novega trenerja.

Prejšnji petek se je v pričakovanju velenjskega gostovanja odločil za monolog, pred dvobojem s Krko je ubral drugačno taktiko. Saša Gajser je ob tradicionalnem petkovem druženju z novinarji odgovarjal na vprašanja. Zelo potrpežljivo in tudi konkretno. "Pred tednom dni sem se odzval na način, ki je bil morda narobe razumljen," je povedal vršilec dolžnosti trenerja vijoličastih. "Trdim pa, da se znamo spopasti s pritiskom in stvarmi, ki spadajo v velik klub, kakršen je Maribor. In se bomo tudi v prihodnje. V tem ne vidim nobene težave, fantje to počnejo odlično. Problem pa vidim v vzdušju, ki se ustvarja. Menim, da stanje spet ni tako zelo slabo, a je hkrati prav tako res, da ni niti idealno," je pristavil Saša Gajser, ki zagotavlja, da je delo med tednom potekalo nemoteno in po predvidenem programu: "Bilo je, kot mora biti, fantje so na treningih delali dobro. Poudarek je bil na izboljšanju določenih situacij, delov igre. Vse smo počeli z namenom, da bi bila naša podoba proti Krki čim boljša. Moramo biti učinkovitejši in ob trenutkih, ko imamo žogo v posesti, nasprotniku ne smemo dovoliti, da pride do možnosti za ogrožanje naših vrat. To pa je najtežje doseči, saj se od Maribora vedno zahteva napadalna igra. Na zmago."

PREPROSTO MORAMO
Proti Krki bo to še posebej izrazito, Dolenjci so se v Ljudskem vrtu v preteklosti že predstavili kot neugoden tekmec. "Popolnoma jasno je, da nas zanima ves izkupiček. Z vsem spoštovanjem do nasprotnika, toda pomembni smo mi, razplet bo odvisen predvsem od nas," je prepričan Saša Gajser. Pretekle preizkušnje so razkrile, da je premalo igralcev v želeni formi. "V medijih nikoli nismo razglabljali o svojih težavah. Imamo jih, zavedamo se jih in si jih prizadevamo reševati. Trudimo se, delamo. Vmesni dogodki s kakšnim rezultatom, slabšim od prikazanega, so privedli do stanja, ko so igralci premalo sproščeni. Razmišljanje je drugačno, kot bi moralo biti. Z večjo natančnostjo in kreativnostjo v igri bo prišel tudi rezultat. To je treba povrniti, z ustrezno mero samozavesti bo vse spet na višji ravni. Ko bo ekipa v optimalnem stanju, bodo prišle veliko bolj do izraza tudi sposobnosti posameznikov. Zdaj moramo strniti vrste. Vemo, da proti Krki ne bo lahko, ampak preprosto moramo zmagati." V nasprotnem primeru bi utegnil zaostanek za vrhom postati že prevelik. "Prvenstvo je dolgo, ne odloča ga ena ali nekaj tekem," odgovarja nekdanji slovenski reprezentant.

tavares dw
Drago Wernig - TAKA

MLADE ŽELIMO OBVAROVATI
Mladih proti Krki bržčas ne bo pošiljal v ogenj. "Na treningih se odzivajo zelo dobro. Verjamemo v njih, kar bo potrdila tudi prihodnost, vendar iščemo rešitve, primerne nastalim razmeram. Te so takšne, da je mogoč kakšen žvižg več s tribun, kakšen komentar več, kot bi bilo morda primerno. Moramo biti pozorni tudi na to in mlade obvarovati pred morebitnimi negativnimi zadevami, ki jih starejši igralci z več izkušnjami lažje prenesejo," je povedal Saša Gajser in poudaril, da se v obdobju, ko je psihologija nadvse pomembna, dobro znajde: "V osnovi zame pritisk ni problem. Zjutraj nimam potrebe odpreti časopisa, v katerem bi prebral, da ne znam in ne vem, kaj še vse. To ni pomembno. Zame je pomembna odgovornost, ki mi je bila naložena v tem času, da skušam ekipo pripraviti do te mere, da bo delovala dobro. Potem bo prišel tudi rezultat."

Saša Gajser bo torej danes še drugič v sedmih dneh vodil ekipo. In hkrati zadnjič. Uradne potrditve sicer ni, toda dogajanja na igralni površini pod Kalvarijo naj bi spremljal tudi nov trener, ki še naprej ostaja skrivnost, Zlatko Zahović ostaja neomajen. Ugibanj je ogromno, danes jih bo konec. Morda že pred tekmo, morda med njo, ko bo naslednik Anteja Šimundže opažen na tribuni, najpozneje po koncu štajersko-dolenjskega dvoboja, ko naj bi bil tudi uradno predstavljen pod vzhodno tribuno Ljudskega vrta. Vsekakor pa bi utegnil tako zelo pričakovani strokovnjak zasenčiti preizkušnjo, ki je za prvake nadvse pomembna ...

V GOSTEH ŠE NISO
Novomeščani prihajajo v mesto ob Dravi dovolj sproščeni, a ne manjka niti optimizma, ki ga črpajo iz izkupička dozdajšnjih štirih gostovanj, na katerih niti enkrat niso okusili grenkobe poraza. Dvakrat so zmagali in dvakrat igrali neodločeno in gotovo je vse prej kot običajno, da do zdaj še niti ene točke niso osvojili na Portovalu, trikrat so ostali praznih rok. Kapetan Danijel Dežmar pred obračunom z jeznimi prvaki pravi: "Skušali jih bomo razjeziti še malce bolj. Tudi mi nismo v najboljšem položaju in si tako kot Mariborčani želimo točk, osnovni namen je ostati neporažen."

krka zavrc
alesfevzer.com

Članki iz rubrike