pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

STA
STA
0 29.08.2015 07:41:38

Banjaluka na nogah ob gostovanju slovenskih košarkarjev

Nikola Miljković
Priprave na evropsko prvenstvo se končujejo, slovenska košarkarska reprezentanca bo danes odigrala še zadnjo prijateljsko tekmo.

Slovenska košarkarska reprezentanca bo danes ob 18. uri odigrala še zadnjo od desetih prijateljskih tekem v pripravah na evropsko prvenstvo, ki se bo v Zagrebu začelo 5. septembra. V Banjaluki se bo drugič v dveh dneh srečala z aktualnimi svetovnimi podprvaki Srbi.

Slovenija je v Bosno in Hercegovino pripotovala brez Uroša Slokarja, ki je ostal v Ljubljani na terapiji gležnja, ki si ga je zvil na zadnji tekmi v Stožicah. Kot je povedal Slokar ob snidenju z reprezentanti, ki so z avtobusom odšli na pot, stanje ni zaskrbljujoče. Gleženj mu je v noči po tekmi sicer malce otekel, vendar je prepričan, da ga bo ob skrbnem negovanju pozdravil do začetka evropskega prvenstva.


Ostali slovenski reprezentanti so zdravi in pripravljeni na revanšo s Srbijo, ki je v četrtek v Ljubljani zmagala s 77:70. V Stožicah so spoznali, da se lahko ob maksimalno zavzeti igri kosajo tudi z najboljšimi evropskimi reprezentancami, hkrati pa se zavedajo, da jih v dvorani Borik v Banjaluki čaka peklensko vzdušje.

Dvorana, ki sprejme 4200 gledalcev, bo pokala po šivih, saj so vstopnice pošle v nekaj urah. Na črnem trgu dosegajo cene tudi preko 50 evrov. Kot je na novinarski konferenci v Banjaluki povedal eden od dolgoletnih lokalnih novinarjev, v prestolnici Republike srbske že deset dni vlada obsedeno stanje. Dejal je, da bo to največji športni spektakel v novejši zgodovini mesta.

Slovenija je v dosedanjih devetih tekmah zabeležil šest zmag in tri poraze. Premagala je Novo Zelandijo, Avstralijo, Poljsko, Ukrajino, Finsko in Italijo, izgubila pa z Avstralijo, Latvijo ter Srbijo. Tudi za slednjo bo to zadnja tekma pred prvenstvom; v devetih nastopih je izgubila le enkrat in še to na začetku priprav proti Franciji.

Članki iz rubrike