sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

marko-milosavljević Njena.si

Poroka na prvi pogled: Marko le odigral ...

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

STA
STA
0 12.07.2015 16:07:08

Gajser jokal od bolečin

osebni arhiv
Tim Gajser je na tekmi svetovnega prvenstva v Latviji čez ciljno črto pripeljal kot peti najboljši.

Na dirki svetovnega prvenstva v motokrosu v Latviji je Tim Gajser v razredu MX2 končal na petem mestu. Gajser je bil sedmi v prvi vožnji in četrti v drugi, zmagal pa je Britanec Max Anstie z dvema prvima mestoma. Skupno v SP je Gajser drugi s 377 točkami, vodi pa Nizozemec Jeffery Herlings, ki zaradi poškodbe danes ni dirkal, s 423.

Latvijsko prizorišče mlademu slovenskemu asu na motorju ni prav usojeno. Lani se je tam huje poškodoval na preizkušnji pokala narodov, ko je na treningu padel in nato celo prevozil kvalifikacije s poškodbo hrbtenice, zaradi katere je nato sledil krajši prisilni premor. Letos pa je dirko končal po zelo podobnem neprijetnem scenariju, s hudimi bolečinami zaradi udarca v gleženj. Nalet domačega tekmovalca Paulsa Jonassa v prvem zavoju mu je popolnoma prekrižal načrte. Ob tem je namreč padel, vanj je trčil še eden od tekmecev. Za nameček se je Gajserju odpela še zaponka na škornju in preden je popravil opremo ter pobral motor, so bili vsi tekmeci že daleč pred njim. Predal pa se ni, z divjo vožnjo je skušal nadoknaditi kar največ izgubljenega. Iz kroga v krog se je prebijal mimo tekmecev, od katerih je bil hitrejši tudi po več sekund na krog, tako da se je nazadnje prebil zelo visoko. Vseeno pa je bilo tokrat sedmo mesto tisti, ki je bilo zgornja meja.


V drugi se je nato izognil še enemu padcu, čeprav je tudi tokrat v prvem zavoju nevarno zanihal na motorju. A je ostal v sedlu, potem pa nadaljeval precej bližje vrhu kot v prvi vožnji. Vseeno pa povsem na vrh tokrat ni mogel, prebil se je do četrtega mesta. Tudi zaradi bolečin, kar pa so v njegovi ekipi ugotovili šele po dirki.

"V drugi vožnji se mu je Jonass zabil v nogo. Mi smo mislili, da je kaj narobe z motorjem, pa se je peljal s poškodovano nogo. Ko je prišel na cilj, je jokal od bolečin. Mislim, da ni zlomljeno, a bolečine so hude. Niti sezuti ni mogel škornja. Jonass je neposredno priletel vanj, izjemno nesramno. A tega nihče ni videl v tisti gneči," je pojasnil njegov oče in trener Bogomir Gajser. Njegovega sina zdaj čaka domača oskrba in pregled pri zdravniku, v njegovem taboru pa upajo, da ni nič hujšega in bo nared za naslednjo preizkušnjo.

Sezona se bo nadaljevala čez 14 dni v češkem Loketu.

Članki iz rubrike