sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

kidd doncic 23 pm Ekipa24.si

Hahaha!!! Po spotakljivih vzdihih Luka Dončić ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Renato šokiral z maščevanjem

samir handanovic 24 pm Ekipa24.si

Nova služba za Samirja Handanovića! Nekdanji ...

liz
liz
0 13.07.2015 09:23:49

Spektakularna nesreča za ciljno črto (video)

vszi
V eni izmed nižjih razredov formule je prišlo do zelo nenavadne nesreče.

Dirkača Roberto Merhi in Nicholas Latifi sta se namreč spektakularno zaletela in to po tem, ko sta oba že prečkala ciljno črto.

Najprej je dirko na avstrijskem dirkališču Red Bull Racing končal Merhi, ki je v cilj pripeljal na četrtem mestu, vendar se je takoj zatem nepričakovano ustavil - na stezi. Španec, ki v letošnji sezoni sicer sedi za volanom dirkalnika Marussie v formuli ena (na uvodnih devetih dirkah je bila njegova najboljša uvrstitev 12. mesto), je bil zelo nepreviden, saj je bilo za njim še veliko dirkačev, ki so se borili za čim boljšo uvrstitev.



Le nekaj trenutkov za njim je tako s polno hitrostjo v cilj pripeljal še Kanadčan, ki je prepozno spoznal, da se je tekmec pred njim ustavil. S polno hitrostjo se je zaletel v zadnji del Merhijevega bolida. Latifija je odbilo visoko v zrak, na srečo pa sta jo oba dirkača odnesla brez poškodb.

Pozneje so funkcionarji zaradi nevarnega manevra, s katerim je ogrožal sebe in sotekmovalce, diskvalificirali Merhija. Slednjemu pa kazen nikakor ni bila razumljiva. Vsaj tako je zatrdil na enem izmed družbenih omrežij. "Nesrečno naključje. Na srečo ni bil nihče poškodovan. Postavil sem se na desno, ker sem imel težave z vzmetenjem. Sankcij ne razumem."

Članki iz rubrike