pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

STA
STA
0 14.08.2016 18:58:45

Podlunšek deseti v Ascotu

Tina Torelli
Slovenski akrobatski pilot Peter Podlunšek je na preizkušnji svetovnega prvenstva Red Bull Air Race v britanskem Ascotu osvojil deseto mesto in eno točko v SP. Zmagal je Avstralec Matt Hall.

Z dirko v Ascotu se je sezona najhitrejše motošportne serije na svetu prevesila v drugo polovico. Danes je Peter Podlunšek že tretjič v karieri nastopil nad znamenitim kraljevim hipodromom, a v letih 2014 in 2015 je pilot iz Murske Sobote nad edinstvenim prizoriščem, ki ob pilotov zahteva statični start s trave pred veliko tribuno, nastopil kot pilot pokala challenger, letos pa se je nad angleško trato prvič vrnil kot pilot elitnega razreda master.

"Današnji let lahko ocenim kot izjemno uspešen, saj nova točka v prvenstvu pomeni napredek zame in za celotno ekipo Peter Podlunšek Racing. Le nekaj centimetrov mi je zmanjkalo, da bi se lahko uvrstil v polfinale ali krog osmih. Martin Šonka kot drugouvrščeni včerajšnjih kvalifikacij ni bil najbolj enostaven nasprotnik, dati sem moral vse od sebe in se za vsako ceno izogniti napaki, ki bi me stala časovnega pribitka. Vem, kje imam še precej rezerve in na tem bom delal v naslednjih tednih," je po današnji preizkušnji nad slavnim kraljevim hipodromom dejal Podlunšek, ki je bil zadovoljen tudi s tem, da se je na tekmi dobro obnesla novost, ki so jo preizkusili na letalu - navzdol obrnjeni zaključki kril.



Zmagovalec dirke v Ascotu je postal Matt Hall. Nemec Matthias Dolderer je stopil na drugo in Avstrijec Hannes Arch na tretjo zmagovalno stopničko.

Naslednja dirka bo 3. in 4. septembra v Nemčiji v Lausitzu.

Članki iz rubrike