pri belokranjcu Svet24.si

Podnevi jih ne vidijo, ponoči pa se vsi ...

los Svet24.si

70-letnik se je plazil po grmovju, a ni preživel ...

1715284723-172a1604-1715284697347 Necenzurirano

SD želeli rubiti vilo na Levstikovi. Han: ...

kaloh irgl logar Jure Klobcar Reporter.si

Nižje plače za Logarja in upornike iz SDS: ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Pik je nekoliko bolj boleč od domačega sršena .. Odkrito.si

Invazija azijskih sršenov v Evropi

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

mu
mu
0 30.11.2016 13:29:01

Rosberg si je v domačih krajih želel zabave in v zadrego spravil mestne veljake

Vid Voršič/avtomanija
Svetovni prvak formule 1 Nico Rosberg se bo, potem ko je po dolgem slavju ob koncu sezone le ujel nekaj ur spanca, danes predstavil nemškim navijačem v domačem Wiesbadnu. Nemški dirkač, ki ima finskega očeta, živi pa v Monte Carlu, se bo udeležil slavja v rojstnem mestu.

Pri organizaciji slavja je sicer prišlo do zabavnega nesporazuma: izkazalo se je, da je do domačega sprejema več dirkaču kot pa prebivalcem mesta. Rosberg je namreč kar prek Facebooka povprašal mestne oblasti v Wiesbadnu, ali lahko pri njih v mestni hiši naredi veselico za navijače in družinske člane.


Nezaupljivi protokol mestne hiše je nato najprej povprašal menedžerja Nica Rosberga, ali je stvar resna ali pa se je v sodobnih tehničnih časih našel kakšen šaljivec, ki si je sposodil ime slavnega dirkača. Ko so mestni očetje v Wiesbadnu dobili zagotovilo, da gre za pravega Nica, je nato voznik Mercedesa dobil zeleno luč. Iz družinsko-prijateljskega druženja ob pivu in klobasah pa se je zdaj razvil sprejem za slavnega mestnega sina, ki je sicer že veliko let prebivalec monaške kneževine.

Dan pred potjo v domovino je sveži svetovni prvak priznal, da mu primanjkuje spanca. Iz Abu Dabija, kjer se je v nedeljo končala sezona, je že letel v Malezijo, kjer je imel obveznosti pri pokrovitelju ekipe. "Malo sem spal, precej sem utrujen," je priznal Rosberg. Zabava ob osvojitvi naslova je bila v Abu Dabiju velika in dolga, spat je šel šele ob 9. uri zjutraj ... Tudi po sprejemu v domačem mestu pa še ne bo mogel veliko počivati, saj je potožil, da ga kot svetovnega prvaka v naslednjih treh tednih čaka kup obveznosti.

Značke: formula-ena, rosberg

Članki iz rubrike