901596_f168_dragonja_promet02t Svet24.si

Poklukar nakazal, da obmejnih muk junija letos še...

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

870457_151-vatikan Necenzurirano

Ko znani lobist pelje slovenske gradbince v ...

jansa orban fb1 Reporter.si

Janša nima ugleda v Bruslju, on seže le do ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Nina (Melani Mekicar) Njena.si

Melani Mekicar razkrila, kdaj in kje je spoznala ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

STA
STA
0 13.12.2016 18:03:58

Alonso ne bo naslednik Rosberga

Reuters
V ugibanjih, kdo bo naslednik svetovnega prvaka formule 1 Nica Rosberga pri Mercedesu, je zdaj eno ime manj. Nekdanji prvak Fernadndo Alonso je namreč danes jasno poudaril, da svojo dirkaško prihodnost vidi le pri ekipi McLaren.

Rosberg je s svojo nedavno odločitvijo o koncu kariere, ki jo je sporočil le nekaj dni po slavju ob koncu sezone na zadnji dirki v Abu Dabiju, spravil v težave svoje delodajalce. Ti morajo zdaj kar najhitreje najti zamenjavo, pri čemer so številni najboljši dirkači pogodbeno vezani z drugimi ekipami, Mercedes pa bi rad kot zamenjavo za nemškega voznika našel vsaj približno enako izkušenega dirkača.

Med kandidati je bil tudi Alonso, nekdanji dvakratni svetovni prvak, ki v zadnjih sezonah pri McLarnu sicer ne blesti, a v projekt britanske ekipe, kot kaže, trdno verjame. "Verjamem v ta projekt. Čutim, da sem z njim tesno povezan. Rad bi postal svetovni prvak z ekipo McLaren-Honda. To je moj cilj," je danes dejal Španec ob obisku tovarne v britanskem Wokingu.


Alonso ima z McLarnom pogodbo še do leta 2017, neuspehi v zadnjem času pa so sprožili ugibanja, da bo morda zamenjal moštvo.

Med najbolj vročimi kandidati za Mercedesov dirkaški sedež je sicer Finec Valtteri Bottas, ki pa ga njegova ekipa Williams ne namerava zlahka prepustiti tekmecem. Kot poročajo britanski mediji, bodo pri Williamsu morda popustili in dirkača, ki ima z njimi pogodbo še za sezono 2017, predčasno spustili, toda le, če bodo pri Mercedesu v zameno dobili znaten popust pri dobavi pogonskih motorjev za naslednjo sezono.

Kot rezervna možnost nemške ekipe pa naj bi bil v igri še 22-letni nemški dirkač Pascal Wehrlein, ki izvira iz Mercedesove dirkaške šole, nazadnje pa je vozil za ekipo Manor.

Članki iz rubrike