sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

kidd doncic 23 pm Ekipa24.si

Hahaha!!! Po spotakljivih vzdihih Luka Dončić ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Renato šokiral z maščevanjem

samir handanovic 24 pm Ekipa24.si

Nova služba za Samirja Handanovića! Nekdanji ...

STA
STA
0 06.03.2015 11:09:19

Dvoransko EP: Tomićeva zanesljivo v polfinale

Drago Wernig
Marina Tomić iz celjskega Kladivarja se je na evropskem dvoranskem prvenstvu v atletiki, ki se je začelo v Pragi, zanesljivo uvrstila v polfinale na 60 m ovire, ki bo danes ob 16. uri.

V tretji skupini prvega kroga je bila četrta in se je s skupno 11. časom (8,09 sekunde) uvrstila v nadaljevanje. To je njen četrti najboljši dosežek kariere.


Tomićeva, prva slovenska predstavnica, ki je nastopila na tem EP, je zelo dobro startala. Ko je prišla v cilj, je njen čas že pomenil, da se je praktično uvrstila v polfinale, čeprav ni bila na prvih treh mestih v skupini, ki so neposredno vodila v nadaljevanje. Skupno je bila namreč najhitrejša med preostalimi štirimi tekačicami, ki so si polfinalni nastop zagotovile po času.

"Težave sem imela že na prvi oviri zaradi dobrega starta. Udarila sem z nogo že ob prvo oviro, nato sem prišla do dobrega ritma in kar malo prehitro tudi do tretje ovire. Proga je drugačna, kot smo navajeni. Če znaš izkoristiti podlago, od katere se kar nekako odbijaš, lahko tečeš hitro in bo verjetno kar precej osebnih rekordov tistih, ki so vajeni teka na takih progah, ki so jih naredili na podlagi iz desk. Mi v Sloveniji nimamo take priložnosti. Kljub temu mi je uspelo in sem izpolnila osnovni cilj. Prišla sem v polfinale z izidom sezone, tekla pa sem četrti najhitrejši čas v dvorani. Bo treba še malo bolj 'vrteti' noge v polfinalu, da se ne bom toliko zaletavala ob ovire in bom tako lahko še hitrejša," je bila vesela Tomićeva, ki je v tej zimski sezoni zaradi poškodbe zelo malo tekmovala in je šele pred tednom dni po daljšem premoru na treningu ponovno tekla čez ovire.

Običajno so velika atletska tekmovanja v precej oddaljenih in dragih evropskih in svetovnih mestih, zato si mnogi ogleda atletskih tekmovanj ne morejo privoščiti. Tomićeva je že skoraj dve desetletji v atletiki, prvič pa sta jo v dvorani na velikem tekmovanju spremljala tudi starša.

"Danes so prišli navijati oče, mama in oba najboljša prijatelja in njihovo navijanje sem tudi slišala. Starša sta prvič na velikem tekmovanju. Smo precej razmišljali, 18 let sem v tem športu in prej ali slej bo konec. Praga je zelo blizu, je lepa evropska prestolnica in si je možno tudi kaj lepega ogledati, poleg atletike. Tako sta lahko navijala zame in me na velikem tekmovanju gledala v živo," je bila dodatno zadovoljna Tomićeva.

V njeni skupini in tudi skupno je bila najhitrejša Britanka Lucy Hatton, ki je edina tekla pod osmimi sekundami (7,96).

Članki iz rubrike