IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

zvezdan radonjic Primoz Lavre Reporter.si

Tako v SDS nagrajujejo zasluge in zvestobo: ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

au
au
0 22.08.2016 16:48:16

To je pravi junak olimpijskih iger

Poljski atlet Piotr Malachowski je na pravkar končanih olimpijskih igrah v metu diska osvojil srebrno kolajno, večji dosežek od tega pa je njegova poteza, ki je sledila.

Čeprav Poljak ni osvojil zlate kolajne, je na svoj način morda celo največji junak iger v Riu de Janeiru. Svoje kolajne namreč ne bo zadržal. Odločil se je, da jo bo prodal in tako pomagal zbrati sredstva za zdravljenje dveletnega dečka, ki ima raka.

"Olimpijska kolajna je brez dvoma za vsakega športnika izpolnitev sanj. Jasno je, da ima največjo vrednost zlato. Naredil sem vse, kar je bilo v moji moči, da bi mi to uspelo, vendar mi tokrat žal ni. Vendar, usoda mi je dala možnost, da povečam vrednost srebra," je Malachowski zapisal na Facebooku.



V nadaljevanju je pojasnil, da se je nanj obrnila mama dveletnega Oleka, ki ima redko obliko raka očesa. Na Poljskem ni možnosti za zdravljenje, tako je edina možnost za fantkovo ozdravitev odhod v New York. Malachowski se je odločil kolajno postaviti na avkcijo, ves pridobljen denar pa bo namenil za malega Oleka.

"V Riu sem se boril za zlato. Danes vas vse pozivam, da se skupaj borimo za nekaj, kar je še vrednejše, to je zdravje tega prekrasnega fantka," je še dodal velik športnik in predvsem velik človek Malachowski.

Članki iz rubrike