volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Robert Pogačar
Robert Pogačar
0 09.11.2016 20:37:55

Sandra Perković: Izbor najboljših je politika

Reuters
Metalka diska Sandra Perković, ki se zadnjih deset let redno uvršča na seznam za najboljšo atletinjo sveta v izboru IAAF, se spet ni uvrstila v finalni izbor.

Na svečanosti v Monaku, ki bo 2. decembra, se bodo za najboljšo atletinjo sveta potegovale Etiopijka Almaz Ayana (5.000 in 10.000 metrov), najhitrejša ženska na svetu, Jamajčanka Elaine Thompson, ter poljska metalka kladiva Anita Wlodarczyk. Moški finalisti so zgolj tekači - Usain Bolt (100, 200 metrov), Mo Farah (5000 in 10.000 metrov) in Wayde van Niekerk (400 metrov).

"Iskreno, nisem niti videla rezultatov glasovanja, o tem tudi nisem razmišljala. Z izbori se ne obremenjujem, svoje delo sem opravila. Pri IAAF naj izberejo sami po svojem prepričanju," je zadevo pokomentirala Sandra, poleg katere so se za preboj med najboljše tri potegovale še Vivian Cheruiyot (Kenija), Caterine Ibargüen (Kolumbija), Caster Semenya (Južna Afrika), Ruth Beitia (Španija) in Kendra Harrison (ZDA).

Sandra je v tej sezoni v metu diska resnično dominirala. V Riu je obranila olimpijski naslov, mesec dni prej je v Amsterdamu prva v zgodovini osvojila četrti zaporedni naslov evropske prvakinje, kot prva je uspela povezati pet zmag za skupno zmago v diamantni ligi, z metom 70,88 je vodilna v sezoni, ostala je nepremagana na vseh 11 tekmah, na katerih je nastopila, v lasti ima osem od desetih najdaljših metov v tej sezoni.

Sandra je bila nedavno tudi med kandidatkami za najboljšo evropsko atletinjo, za katero so izbrali špansko skakalko v višino Ruth Beitia. "V športu mi je najbolj pomembno, da uživam in da sem tem, kar delam, najboljša. Tako na najboljši način predstavljam našo državo in osrečujem ljudi. S tem prinašam pozitivno atmosfero in upanje, da bo jutri bolje. Izbori pa kot vsaki, tudi ti imajo politično ozadje," je še dodala.

Članki iz rubrike