oranžno opozorilo Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Renato šokiral z maščevanjem

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

gv
gv
0 03.09.2015 13:53:31

Mojstrici borilnih veščin se pač ne krade! (video)

Obvladovanje borilnih veščin na brazilskih ulicah pride zelo prav, še posebej, če si predstavnica ženskega spola.

Brazilska mojstrica borilnih veščin Monique Bastos je bila na poti na trening. V družbi dveh prijateljev je v torek zvečer hodila po ulicah mesta Acailandia, ko sta trojico napadla dva mlajša moška. Želela sta jima vzeti mobilne telefone, na njuno nesrečo pa sta naletela ravno na MMA borko.

"Bila sem na poti na trening džu-džica, ko sta se nam približala dva moška na motorju in nam zagrozila, da jima morao izročiti telefone," je uvodoma dejala Bastoseva. "Poskušala sem zadržati telefon, v tistem pa opazila, da nista oborožena. Ko sta poskusila pobegniti, sem dvignila zadnji del motorja, takrat sta padla na tla. Fant, ki je vzel moj telefon je pobegnil, drugega pa sem ujela."



Bastoseva, ki je zbrala že šest nastopov v profesionalnih MMA borbah, je drugega fanta ukleščila med nogami in tako počakala na prihod policije. Wesley Sousa de Araujo je bil petnajst minut kasneje aretiran, to pa ni bila njena prva tovrstna izkušnja na brazilskih ulicah.

"Nekaj takšnega sem že večkrat doživela, šele drugič sem se odločila, da se bom uprla. Nekoč sem se uprla dvema fantoma, ki sta imela vsak svoj nož. Ampak sem po zaslugi džu-džicuja dobila nazaj telefon. Precej sem tvegala, ampak sem to storila, da sem zaščitila sebe in moje prijatelje," je samozavestno dejala Brazilka.

Članki iz rubrike