podgana Svet24.si

Po podgani v konzervi rjavega fižola se je le ...

Ptuj, zadolzevanje_3_delo na cesti Svet24.si

Zakreditirani do leta 2040, kaj bo z novimi ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Hiša Joca Pečečnika na vodik? Bogataš gradi ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

gv
gv
0 29.11.2015 08:21:44

Konec Kličkove vladavine! (foto)

Reuters
Britanec Tyson Fury je v dvoboju za naslov boksarskega prvaka v težki kategoriji v Düsseldorfu pred 45.000 gledalci premagal Ukrajinca Vladimirja Klička in mu odvzel vse štiri pasove po verzijah WBA, IBF, WBO in IBO. Kličko je po dolgih letih vladavine izgubil po točkah s 115:112, 115:112 in 116:111 ter po 19 dvobojih za prvaka.

Vladimir Kličko je klonil prvič po letu 2004, ko ga je ugnal Američan Lamon Brewster, Tyson Fury pa v 25 dvobojih na poklicni poti še ni doživel poraza.

Sedemindvajsetletni Fury je 12 let starejšega tekmeca na pokritem düsseldorfskem štadionu porazil po soglasni odločitvi sodnikov, saj je bil rahlo boljši vseh 12 rund. Boksar iz Manchestra je pred dvobojem dejal, da bo proti Kličku nastopil pogumno in tako se je z 2,06 metra visoki Britanec posla tudi lotil. Osem centimetrov nižji Ukrajinec nikakor ni našel orožja, s katerim bi lahko dvoboj končal v svojo korist.

Še več, Ukrajinec je v peti rundi dobil ureznino pod levim očesom in je vidno načet tudi končal dvoboj. Po njem se je novi svetovni prvak veselil s prepevanjem pesmi skupine Aerosmith "Don't Want to Miss a Thing" (Ne želiš si kaj zamuditi).


ZAHVALIL SE JE JEZUSU
"Za zmago se želim zahvaliti mojemu gospodu in odrešeniku Jezusu Kristusu. Trdo sem delal dan za dnem za ta dosežek in to se je izplačalo. Šest mesecev sem se na to pripravljal in danes je bil res moj večer," je bil Fury povsem iz sebe takoj po dvoboju.

Kličko je pojasnil, da je v pogodbi člen, ki določa povratni dvoboj, ter dodal, da je še prezgodaj za upokojitev. "Priznam, presenečen sem bil nad hitrostjo in okretnostjo višjega Furyja. Prav to je danes manjkalo meni, čeprav sem se na dvoboj dobro pripravil. Tako na koncu tudi nisem imel dovolj moči, da bi nekoliko pospešil in izkoristil priložnost, saj so tudi tekmecu pohajale moči," je dejal Kličko po četrtem poklicnem porazu.

"Ponovno bomo prišli, igra gre naprej," pa ga je dopolnil njegov brat in nekdanji svetovni prvak Vitalij Kličko, ki je sedaj župan Kijeva.

Značke: kličko, fury

Članki iz rubrike