roka, dež Svet24.si

Nalivi bodo tako močni, da so izdali oranžno ...

nadangel metatron Svet24.si

Posebej za vas spreobrača vaš čas nadangel ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Hiša Joca Pečečnika na vodik? Bogataš gradi ...

acun ilicali maribor af Ekipa24.si

Turški milijonar je bil navdušen! Ljudski vrt ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

ju
ju
0 09.08.2016 10:31:19

Škandal v Riu: Kelmendijeva zavrnila dopinški test

Reuters
Iz mednarodne judo zveze prihaja novica, v kateri je za škandal poskrbela nova olimpijska prvakinja v kategoriji do 52 kilogramov Majlinda Kelmendi.

Tekmovalka, ki veliko trenira v Celju, je postala prva predstavnica Kosova z olimpijsko zlato kolajno. Vendar pa bo njena zmaga dobila temno liso, saj je v javnost prišla informacija, da je pred dvema mesecema v Franciji zavrnila dopinški test. Tega naj bi opravili nenapovedano, ko je trenirala v St. Cyprienu, v južnem delu Francije.


Zgodilo se je 16. junija. Vodja kosovske olimpijske odprave Agron Kuka je potrdil novico, a hkrati dodal, da je bila Kelmendijeva 'čista'. "Moštvo je bilo v trening kampu v Franciji in nek človek je prišel opraviti dopinški test. Vendar pa pri sebi ni imel nobenega pooblastila Wade (svetovne protidopinške agencije) ali katerekoli druge agencije. Pozneje so se Francozi nekaj pritoževali in želeli zadevo spraviti na sodišče ali nekaj podobnega. Kosovska reprezentanca je bila ves čas v stiku z mednarodno judo zvezo, saj nihče ne bo dal vzorca krvi ali urina nekomu, ki za to ni odgovoren. In tu se zgodba konča," je dejal Kuka, in v nadaljevanju pristavil: "Ne poznam razloga, zakaj zdaj to zgodbo tako napihujejo. Vse skupaj je nesmiselno."

Mednarodna judo zveza je ob tem še potrdila, da je bila Kelmendijeva med letom podvržena dopinškemu testu. Zaradi omenjenega incidenta obstaja možnost, da bodo Francozi Kelmendijevo suspendirali, kazen prepovedi nastopanja pa bo veljala samo v njihovi državi.

Članki iz rubrike