oblaki, vreme Svet24.si

Konstanta: nestabilno vreme, nujen bo pogled na ...

20141567q8FE155D824D9BD964C73F7701585480B_1200 Svet24.si

Gorsko kolesarstvo v Mariboru: holivudarji se ...

1715284723-172a1607-1715284697348 Necenzurirano

Afera sodna stavba: kabinet Andreje Katič bo ...

anze logar pl3 Reporter.si

Anže Logar izzval Janšo: »Pripravljen sem na ...

cene prevc pm Ekipa24.si

Ne le Nika Vodan, še ena sanjska poroka v ...

skrito-v-raju Njena.si

Ali serija Skrito v raju vpliva na turizem v ...

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

sta
sta
0 11.08.2016 23:09:21

Bronasta Ana: Kubanka me je nabrcala v koleno

alesfevzer.com
Ana Velenšek je po osvojenem bronu na olimpijskih igrah v Riu v sedmih nebesih.

"Kar trenutno doživljam, se niti ne da opisati. Verjetno vsega skupaj še niti nisem dojela," je takoj po zmagi dejala tretja junakinja slovenske odprave v Riu, ki je šla v tekmo s hudo poškodbo kolena, pretrganimi prednjimi vezmi in natrganimi stranskimi, s spremenjenim načinom borbe in protibolečinsko injekcijo pa si je priborila kolajno, pa čeprav je pred mesecem in pol vse kazalo, da bo morala igre izpustiti in na operacijo. "Danes je bilo zaradi psihičnega pritiska težko, saj nisem vedela, če bo koleno zdržalo. Šla sem na vse ali nič, borbo za borbo in na koncu se je obrestovalo."

V boju za bron se je Nemki Luise Malzahn maščevala za poraz na evropskem prvenstvu v Kazanu: "Vesela sem, da sem se ji oddolžila za poraz na evropskem prvenstvu. Pred borbo pa kljub poškodbi ni bilo časa za strah in dvome, saj moraš verjeti vase, sicer se izgubiš, še preden stopiš na blazino."



Američanka Kayla Harrison je bila v polfinalu premočna. "Ujela me je na šibki točki, nisem mislila, da mi bo potegnila vzvod, a ji je uspelo," je poraz opisala Slovenka, ki je na OI nastopila drugič po Londonu, kjer je nastope končala v prvem krogu.

Tekmovalka celjskega Sankakuja je pot do medalje zmogla kljub temu, da so tekmice vedele za poškodbo in so to na tekmi skušale izkoristiti. "Najbolj očitno je bilo to v boju s Kubanko, ki me je nabrcala v koleno. A to smo pričakovali in trenirali v klubu, da sem pripravila koleno na take šoke. Obrnilo pa mi ga je že v prvi borbi in nato še v polfinalu, bilo je težko," je še povedala nasmejana Štajerka, ki jo zdaj čaka kratek premor, pa tudi zdravljenje poškodovanega kolena.

Značke: velenšek, kolajna, rio, judo

Članki iz rubrike