nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Zaključek 1. sezone zaznamovale ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

ue
ue
0 12.08.2016 12:58:44

V ponedeljek sprejem za zlato in bron

Grega Wernig
Za judoistko Ano Velenšek iz Šmartnega v Rožni dolini, ki je v Riu v odločilnem boju za bron premagala Nemko Luise Malzahn, so tudi doma v Celju stiskali pesti.

Najprej so bučno navijali na terasi lokala, kasneje pa so se zaradi dežja prestavili v notranjost lokala.
Njeni navijači niso skrivali navdušenja nad bronastim odličjem. Velenškovi sta med drugim čestitala tudi predsednik države Borut Pahor, ki je zapisal, "gremo naprej, bravo naši", in premier Miro Cerar, ki je zapisal, da Slovenija blesti v Riu. Ponosna na svojo pripadnico je tudi Slovenska vojska.


Njena mama Marjeta Velenšek je povedala, da si je ogledala borbo in so jo med ogledom zajeli mešani, a vendarle čudoviti občutki. "S takšno poškodbo, ki jo je staknila pred mesecem dni, je Ana osvojila bronasto medaljo z zlatim sijajem. Stisnila je zobe in skupaj s trenerjem Marjanom Fabjanom sta skovala posebno taktiko, ki je ob Anini trmi prinesla tako želeno medaljo," je še dejala Velenškova.
Sprejem za bronasto Velenškovo in njeno zlato kolegico Tino Trstenjak bo v Celju predvidoma v ponedeljek ob 19. uri na sedežu kluba Sankaku.
Petindvajsetletna Velenškova je za Slovenijo nastopila že na poletnih olimpijskih igrah 2012 v Londonu. Na svetovnem prvenstvu avgusta 2014 v Čeljabinsku je osvojila tretje mesto, aprila 2014 pa je na evropskem prvenstvu v Budimpešti osvojila drugo mesto.

Značke: ana-velenšek, celje

Članki iz rubrike