Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

sta
sta
0 23.09.2016 19:21:14

Nov judoističen uspeh, tokrat v Zagrebu

Arsen Perić
Slovenski judoist Andraž Jereb je zmagal na veliki nagradi Zagreba v kategoriji do 66 kilogramov.

Na tekmovanju z nagradnim skladom 100.000 ameriških dolarjev je Jereb v finalu po točkah premagal Izraelca Baucha Shmailova. Matjaž Trbovc je med borci do 60 kg osvojil peto mesto.

Gre za prvo večje tekmovanje po olimpijskih igrah v Riu de Janeiru, ki že nakazuje, kdo bodo kandidati za naslednje v Tokiu 2020. V Zagrebu nastopa 229 judoistov iz 31 držav, med njimi tudi devet slovenskih reprezentantov. Nov olimpijski ciklus tekmovanj, ki šteje v kvoto točk za nastop na Japonskem 2020, se bo sicer začel leta 2018, tokrat pa so v slovenski vrsti dobili priložnost mlajši člani ekipe, ki bodo slovenski upi čez štiri leta.

Med njimi se je prvi dan tekmovanja, ki se bo končalo v nedeljo, najbolje odrezal judoist Bežigrada Jereb, ki je do finala vknjižil tri zmage. Tudi v odločilni tekmi ni priznal premoči, po petih minutah borbe je bil od nasprotnika boljši z juko (3:0).

Nekoliko manj uspešen je bil danes Matjaž Trbovc med borci do 60 kilogramov, ki je proti Špancu Joaquinu Gomisu izgubil borbo za bron in tako osvojil peto mesto. Do uvrstitve je prvi dan tekmovanja s sedmim mestom prišla še Kristina Vršič med borkami do 48 kilogramov.

V nadaljevanju bodo na tatamije v Zagrebu za slovensko ekipo stopili še Martin Hojak, Luka Harpf (oba do 73, kg), Vito Dragič (nad 100 kg), Andreja Leški (do 63 kg), Anka Pogačnik (do 70 kg) in Klara Apotekar (do 78 kg).

Članki iz rubrike