Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Sum konflikta interesov na ministrstvu: nov zakon ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

bu
bu
0 08.10.2016 18:13:27

Grozljivo: V Rusiji predvajali borbe 10-letnih fantkov (video)

Šokantna in neverjetna afera pretresa Rusijo.

Že tako ali tako so MMA (mixed martial arts) borbe zaradi svoje brutalnosti na izjemno slabem glasu, mnogi pravijo, da sploh ne gre za šport. Po zadnji aferi, ki je pretresla Rusijo, pa bo ta kontroverzen šport še na slabšem glasu, nove minus točke pa bo dobila tudi Rusija.

Na čečenskih televizijah so namreč v živo predvajali MMA borbe 10-letnih fantkov, kar je na noge dvignilo precejšnje število politikov, izjemno jezen pa je bil tudi ruski MMA borec Fedor Emelianenko.

"To, kar se je zgodilo v Groznem, je nedopustno. Pred nasmejanimi odraslimi ljudmi so se tepli otroci. Ali je res organizacija spektakla tako pomembna, da se žrtvuje zdravje otrok?" je besnel Emelianenko. 



Oglasil se je tudi predsednik kluba Ahmatov, ki je organiziral vse skupaj. "Kdo je on, da daje oceno o naših borbah in turnirju? Od kdaj je on postal borec za pravico? Naj se raje spomni svoje zadnje borbe, v kateri je sramotno izgubil bitko in bil pretepen pred celim svetom," je dejal Ahmatov.

Novica je prišla tudi do predsednika Rusije Vladimirja Putina. "Če je vse to res, potem morajo nadzorni organi vse skupaj raziskati," je dejal ruski predsednik, njegova sodelavka, ki skrbi za pravice otrok, pa je povedala: "Moja dolžnost je, da povprašam o legitimnosti prikazovanja tega turnirja na televiziji, da se pozanimam o poškodbah otrok in da preverim, v kolikšni meri je organizacija takšnih turnirjev legalno." 

V borbi sta sicer sodelovali tudi sinovi Čečenskega vodje Ramzana Kadirova, 10-letni Ahmad in njegova mlajša brata Eli in Adam.

Značke: mma, rusija

Članki iz rubrike